Оваа сметка му принадлежи на додатокот „Масовни пораки“ (MassMessage) на МедијаВики со кој се доставуваат пораки на корисници според побараното од нивна страна. Секој корисник со правото на масовни пораки може да испраќа такви пораки преку Special:MassMessage на месно вики. Можат да се испраќаат и од Мета на било кое вики.

It is also used by the TranslationNotifications extension to deliver talk page messages based on the translators' notification preferences.

Ако сакате да ги прегледате минатите доставени пораки, погледајте во дневникот за масовни пораки. Дневникот на Мета ги опфаќа и глобално испратените пораки, додека пак месниот дневник на секое вики ги прикажува ваквите пораки доставени на него.

За да видите веднаш кој испратил дадена порака, во викитекстот има и скриен коментар за изворот на додадениот текст, укажувајќи на тоа кој ја има испратено пораката, од кое вики и кој вносен список е искористен. Доколку не сакате да примате никакви пораки, заведете ја вашата корисничка страница за разговор во Category:$mo.

Although this user has bot rights, it only marks its edits with the bot flag when leaving messages on user talk pages.

Поврзано