"Блжени миротворцꙑ: ꙗкѡ тіи снове Бжїи нарекꙋтсѧ.."[1]
Благословени се мирoтворците зашто тие ќе бидат прогласани за Божји деца..[2]

Гробишта на 8.000 загинати војници во битката за Једрени. Неколку години подоцна Бугарите ги бугаризираа повеќето имиња на загинатите на крстовите на надгробните плочи

Повеќе уреди

Наводи уреди