Ден на бугарската просвета и култура и на словенската писменостУреди

Благодарам за известувањето, може мала помош каде треба да повикам да се избрише страницата, бидејќи нема никакви релелвантни извори туку е креирана да создаде забунуа кај макеоднските читатели на википедија, со цел давање Бугарски акцент на светите браќа Кирил и Методиј? --Forbidden History (разговор) 13:52, 4 ноември 2020 (CET)

Предлошката треба да се додаде на врвот од самата статија наместо на нејзината страница за разговор. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:59, 4 ноември 2020 (CET)

Fountain toolУреди

Dear organizers,

According to the technique's limitation, WAM international team only collect the qualified WAM participant list from Fountain tool. If you are not familiar with Fountain tool we provide you a tutorial for it. If it's difficult to use Fountain tool to hold WAM in your Wikipedia please feel free to let us know. We can discuss the potential solution for event asap.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2020.11

бришење статијаУреди

Здраво, дали може да ја избришете следната статија Корисник:Vikipedijanka/Луоху Комерцијален Град, и да ги проверите ситните промени кои ги имам направено деновиве на постоечки статии? Благодарам и поздрав. --Vikipedijanka (разговор) 22:14, 9 ноември 2020 (CET)

 Ок Избришано.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:17, 10 ноември 2020 (CET)

предлог тема за уредувањеУреди

Здраво, категоријава мислам дека може да биде надополнета со новосоздадени статии, доколку до сега не е организирано уредување на оваа тема. Поздрав --Vikipedijanka (разговор) 22:07, 11 ноември 2020 (CET)

Веќе се организирани два уредувачки дена на таа тема, а вториот беше пред помалку од два месеца. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:06, 11 ноември 2020 (CET)

дупла статијаУреди

Корисник:95.156.23.62/Лилјана Манева треба да се избрише бидејќи веќе постои Лилјана Манева. Поздрав --77.28.235.204 (разговор) 00:30, 25 ноември 2020 (CET)