Од зад грб (ТВ-филм)

„Од зад грб“ - македонски телевизиски филм од 1985 година. Го режирал Благој Андреев, а сценариото е на Јован Павловски.

„Од зад грб“
РежисерБлагој Андреев
СценаристЈован Павловски
Главни улогиНенад Стојановски
Џемаил Максут
Салаетин Билал
Мето Јовановски
Ѓорѓи Колозов
Ванчо Петрушевски
Кирил Псалтиров
Васо Ангелов
Кирил Ќортошев
Младен Крстевски
Гоце Тодоровски
Жанрдрама
ДистрибутерТелевизија Скопје
Премиера1985
ДржаваМакедонија Македонија
Јазикмакедонски

УлогиУреди

Глумец Улога
Ненад Стојановски
Мето Јовановски
Љупчо Петрушевски
Џемаил Максут Џем Хас
Ненад Милосављевиќ
Ѓорѓи Колозов
Младен Крстевски
Панче Камџик
Ванчо Петрушевски
Силвана Бојчиновци
Ацо Стефановски
Салаетин Билал Сами
Драги Крстевски
Кирил Ќортошев
Душко Костовски
Славица Зафировска
Васо Ангелов
Кирил Псалтиров
Симеон Дамевски
Живко Пешевски
Миодраг Шаурек
Божо Софрониевски
Сашо Диневски
Катерина Коцевска
Ацо Видиков
Мишка Лозана
Гоце Тодоровски
Кица Ивковска-Велјановска
Душко Јовановиќ
Горан Илиќ
Крсте Јовановски
Димитар Спасовски

Надворешни врскиУреди