Итар Пејо (телевизиска серија)

Итар Пејомакедонска телевизиска серија од Миле Неделковски во режија на Коле Ангеловски.

Итар Пејо
Жанркомедија
Напишана одМиле Неделковски
Режирана одКоле Ангеловски
УлогиВладимир Ангеловски-Дади
Снежана Стамеска
Кирил Ќортошев
Ленче Делова
Стево Спасовски
Мајда Тушар
Димче Мешковски
Благоја Чоревски
Рамадан Махмут
Тодорка Кондова
Димитар Гешоски
Милица Стојанова
Џемаил Максут
Драги Костовски
Музика наДимитар Масевски
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди6
Производство
Времетраење35 мин
Прикажување
Првична мрежаМакедонската Телевизија
Првично прикажување8 јануари 1977 - 12 февруари 1977

Улоги уреди

Глумец Улога
Владимир Ангеловски-Дади Итар Пејо
Снежана Стамеска Митра
Кирил Ќортошев Оџата
Ленче Делова
Стево Спасовски Поп Петко
Мајда Тушар
Димче Мешковски Цоне
Благоја Чоревски Толе
Рамадан Махмут Мудур Ефенди
Тодорка Кондова Василика
Димитар Гешоски Трајко
Милица Стојанова
Драги Костовски Владиката
Мите Грозданов Улавиот
Диме Поповски
Петре Арсовски Клисарот
Мехди Бајрактари
Џемаил Максут
Томе Моловски
Ацо Дуковски
Димитар Зози
Ристо Стефановски
Благоја Спиркоски-Џумерко
Данило Милошевиќ
Петар Стојковски-Бабец
Симе Илиев
Ѓурко Стојановски
Снежана Михајловиќ
Софија Гогова
Ненад Милосављевиќ
Лилјана Велјанова
Виолета Шапковска
Гоце Влахов Поп
Ванчо Петрушевски
Гоце Тодоровски
Шишман Ангеловски Рамбо
Мето Јовановски Кадијата
Салаетин Билал
Мустафа Јашар
Диме Илиев
Фехми Груби
Трајче Иваноски
Фирдаус Неби
Љутви Сејфула
Димитар Станковски
Мукерем Билал
Драги Крстевски

Надворешни врски уреди