Досие-Кмакедонски филм од 2007 година филм на Ванчо Петрушевски и Драган Велјановски. Главните улоги ги играат: Ванчо Петрушевски, Шенка Колозова, Кире Печијаревски, Дејан Лилиќ и Ненад Милосављевиќ.

„Досие-К“
РежисерДраган Велјановски
ПродуцентВанчо Петрушевски
Драган Велјановски
НастапуваатШенка Колозова
Ванчо Петрушевски
Кире Печијаревски
Дејан Лилиќ
Милица Стојанова
Александар Шехтански
ДржаваМакедонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Ванчо Петрушевски Инспекторот Ацо
Шенка Колозова Тетка Маре
Кире Печијаревски Инспекторот Бранко
Милица Стојанова Елена Митрева
Александар Шехтански Овчарот
Дејан Лилиќ Инспектор Диме
Ненад Милосављевиќ Кодошот Столе
Бранко Ѓорчев Марко Ковач
Зорица Панчиќ
Роберт Ристов Јордан Митрев
Ердоан Максут Граѓанин 1
Рубенс Муратовски Граѓанин 2
Емин Унѓел Помошник инспектор Филе