Климент Охридски (филм)

филм

Климент Охридски e македонски игран филм по сценарио на Томе Арсовски, а во режија на Славољуб Стефановиќ.

„Климент Охридски“
РежисерСлавољуб Стефановиќ
СценаристТоме Арсовски
НастапуваатКирил Ристоски
данчо Чевревски
Вукан Димевски
Иван Беќарев
Љупчо Петрушевски
Ванчо Петрушевски
Илија Милчин
Ѓокица Лукаревски
Игор Џамбазов
Славица Зафировска
Премиера1986
ДржаваСФРЈ СФР Југославија
Јазикмакедонски

Премиерата била одржана во 1986 година.