9 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1087  Вилијам Iкрал на Англија.
1569  Питер Бројгел Постариот — холандски ренесансен сликар .
1891  Џулс Греви — претседател на Франција.
1898  Стефан Маларме — француски поет.
1901  Анри де Тулуз-Лотрек — француски сликар.
1932  Стојан Заимов — бугарски револуционер.
1934  Васил Пасков — македонски револуционер
1942  Кочо Чолаковски — македонски партизан.
1976  Мао Це Тунг — водач на Кина.
1961  Васа Поморишац — српски сликар.
1978  Џек Варнер — канадски основач на филмско студио
1901  Жак Лакан — француски психоаналитичар и психијатар.
1983  Луис Монти — италијанско-аргентински фудбалер.
1984  Јилмаз Гинејтурски синеаст и писател.
1994  Патрик О’Нил — американски глумец.
2006  Жерард Брах — француски сценарист.
2010  Бент Ларсен — дански шаховски велемајстор.