18 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1180  Луј VII Младиоткрал на Франција.
1535  Хајнрих Корнелиус Агрипа — германски писател.
1753  Христофор Жефарович — македонски сликар и хералдичар, еден од првите панслависти.
1783  Леонард Ојлер — швајцарски математичар и физичар.
1978  Панчо Владигеров — бугарски композитор.
1996  Ристо Ничевски — македонски шахист.
1996  Даг Хамаршелд — шведски дипломат.
2002  Маргита Стефановиќ — српска и југословенска рок-музичарка, членка на групата Екатарина Велика.
2013  Кен Нортон — американски боксер.
2014  Кени Вилер — канадско-британски џез-музичар.