7 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1151  Џефри Плантагенет — гроф на Анжу.
1362  Јована — кралица на Шкотска.
1719  Џон Харис — англиски писател.
1881  Сидни Ланиер — американски писател.
1907  Сили Придом — француски писател.
1910  Кјока Изумијапонски романописец.
1932  Аргир Манасиев — македонски револуционер.
1939  Вилијам Холман Хант — англиски сликар.
1962  Исак Динсендански писател.
1978  Кит Мун — англиски рок-музичар, член на групата „Ху“.
1994  Теренс Јанг — британски режисер.
2003  Варен Зевон — американски музичар.
2005  Хоуп Гарберканадска глумица.
2008  Дино Дворник — хрватски пејач и глумец.
2011  Виталиј Аникенко — руски хокеар.
2011  Михаил Баландин — руски хокеар.
2011  Александар Васјонов — руски хокеар.
2011  Јозеф Вашичек — чешки хокеар.
2011  Александар Вјухин — руски хокеар.
2011  Павол Демитра — руски хокеар.
2011  Роберт Дитрих — германски хокеар.
2011  Марат Калимулин — руски хокеар.
2011  Александар Каљанин — руски хокеар.
2011  Андреј Кирјухин — руски хокеар.
2011  Никита Клјукин — руски хокеар.
2011  Стефан Лив — шведски хокеар.
2011  Јан Марек — чешки хокеар.
2011  Сергеј Остапчук — руски хокеар.
2011  Карел Рахунек — чешки хокеар.
2011  Руслан Салеј — белоруски хокеар.
2011  Карлис Скрастинш — латвиски хокеар.
2011  Павел Снурницин — руски хокеар.
2011  Даниил Собченко — руски хокеар.
2011  Иван Ткаченко — руски хокеар.
2011  Павел Траханов — руски хокеар.
2011  Јуриј Уричев — руски хокеар.
2011  Генадиј Чурилов — руски хокеар.
2011  Максим Шувалов — руски хокеар.
2011  Артјом Јарчук — руски хокеар.