4 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1907  Едвард Григ — норвешки романтистички композитор.
1944  Методија Шаторов - Шарло — македонски комунист.
1963  Жорж Брак — француски сликар.
1965  Алберт Швајцер — француски хуманист, лекар, филозоф и музичар.
1986  Валтер Вандерли — бразилски оргулар и пијанист во правците босанова и лаунџ.
1989  Жорж Симеонбелгиски писател.
1991  Димитар Стојанов - Мире — еден од основоположниците на архивската служба во Македонија.
1997  Ханс Ајзенк — германско-англиски психолог.
1997  Алдо Роси — италијански архитект.
2002  Владо Перлемутер — литванско-француски пијанист.
2006  Стив Ирвин — австралијански природонаучник и телевизиски водител.
2006  Џакинто Факети — италијански Фудбалер.
2014  Џоан Риверс — американска комичарка иводителка на шуто „Модна полиција“.