24 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
768  Пипин Малиот — француски крал, прв монарх од династијата Каролинзи.
1735  Петр Брандл — чешки сликар.
1813  Андре Модест Гретри — француски композитор и музички писател од белгиско потекло.
1835  Винченцо Белинииталијански оперски композитор.
2004  Франсоаз Саган — француска писателка.