1 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1159  Адријан IVримски папа.
1557  Жак Картие — француски морепловец.
1648  Марин Мерсене — француски математичар.
1687  Хенри Мор — англиски филозоф.
1715  Луј XIV — француски крал.
1957  Денис Брајан — англиски музичар.
1970  Франсоа Шарл Моријак — француски писател.
1985  Стефан Белоф — германски тркач со коли.
1988  Луис Алварес — американски физичар и нобеловец.
1994  Борис Маленко — професионален американски борач.
1997  Золтан Цибор — унгарски фудбалер.
1998  Петар Шегедин — хрватски писател.
2003  Тери Фростбритански глумец.
2006  Нели Конали — жена на тексашкиот гувернер Џон Конали.