11 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1733  Франсоа Купрен — француски композитор.
1794  Свети Атанасиј Радовишки — македонски светец.
1823  Давид Рикардо — англиски економист.
1905  Александар Турунџев — македонски војвода.
1971  Никита Сергеевич Хрушчовсоветски политичар и државник.
1973  Салвадор Аљендепретседател на Чиле.
2003  Ана Линд — шведска министерка за надворешни работи.
2007  Џо Завинулавстриско-американски џез-музичар.
2009  Јоргос Папуљас — грчки министер за надворешни работи.