6 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
972  Јован XIIIримски папа
1625  Томас Демпстершкотски историчар
1783  Бертинацииталијански глумец и писател
1950  Олаф Стапледонбритански писател и филозоф
1969  Артур Фриденрајх — бразилски фудбалер.
1984  Ернест Тубамерикански пејач
1994  Ники Хопкинсбритански музичар
1998  Акира Куросава — јапонски филмски режисер
2000  Ѓорѓе Мартиновиќ — косовски Србин, жртва на измачување.
2003  Хари Гозамерикански глумец
2007  Лучано Паваротииталијански тенор.
2017  Николае Лупеску — романски фудбалер.
2018  Берт Рејнолдс — американски глумец.
2021  Жан Пол Белмондо — француски глумец.