16 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
827  Валентинримски папа.
1087  Виктор III — римски папа.
1380  Шарл V Мудриоткрал на Франција.
1824  Луј XVIIIкрал на Франција.
1840  Паул Рудолф фон Билгер — германски шахист.
1932  Александар Таневгенерал во бугарската армија
1977  Марија Калас — американска оперска пејачка (сопран) од грчко потекло.
1977  Марк Болан — англиски рок-музичар.
1980  Драган Ташковски — македонски историчар и публицист.
1989  Роберт Пен Ворен — американски писател, трикратен добитник на Пулицеровата награда.
1993  Рок Петрович — словенечки и југословенски скијач.
2016  Душан Ивковиќ — српски и југословенски кошаркарски тренер.