13 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1336  Јован — Ерл од Корнвол.
1409  Изабела Валоакралица на Англија.
1592  Мишел де Монтењ — француски писател.
1598  Филип IIкрал на Шпанија.
1872  Лудвиг Фојербах — германски филозоф.
1924  Димо Хаџи Димов — македонски социјалист, член на ВМОРО и идеолог на нејзината левица.
1924  Владислав Ковачев — македонски револуционер.
1989  Стерјо Спасе — македонски писател од Албанија.
1993  Јон Исаја — македонски артист.
2014  Милан Галиќ — српски и југословенски фудбалер.
2015  Мозис Малоун — американски кошаркар.
2015  Гери Ричрат — американски рок-музичар, член на групата РЕО Спидвегон (REO Speedwagon).
2017  Грант Харт — американски рок-музичар, член на групата Хускер ду (Husker Du).
2019  Еди Мани — американски рок-музичар.
2021  Борисав Јовиќ — српски и југословенски политичар.
2022  Жан-Лик Годар — француско-швајцарски режисер.
2022  Корнелие Ковач — српски поп-рок музичар, композитор и продуцент.