29 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1902  Емил Зола — француски писател.
1908  Мачадо де Асис — бразилски писател.
1914  Стеван Мокрањац — српски композитор.
1930  Иљја Репин — истакнат руски сликар.
1997  Рој Лихтенштајн — американски сликар.
2010  Тони Кертис — американски глумец.
2015  Фил Вудс — американски џез-музичар.