5 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1566  Сулејман Величествениототомански султан.
1629  Доменико Алегри — италијански композитор.
1808  Џон Хоум — шкотски писател.
1906  Лудвиг Болцман — австриски физичар.
1920  Роберт Харон — американски глумец.
1926  Карл Харер — германски новинар.
1961  Алексо Демниевски - Бауман — македонски борец во Шпанската граѓанска војна и во НОВ на Македонија.
1988  Петар Ширилов — македонски писател и литературен критичар
1990  Ванчо Михајлов — раководител на ВМРО.
1994  Ајк Вилијамс — американски боксер.
1997  Мајка Терезакатоличка калуѓерка, добитничка на Нобеловата награда за мир и светица.
2017  Холгер Шукај — германски рок-музичар.
2021  Сара Хардинг — англиска пејачка, глумица и манекенка.