2 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1680  Пер Брахешведски војник и државник.
1688  Роберт Винер — Градоначалник на Лондон.
1834  Томас Телфордшкотски цивилен инженер.
1865  Вилијам Роуан Хамилтонирски математичар.
1889  Захариј Стојанов — бугарски револуционер.
1905  Леонид Јанков — македонски револуционер.
1910  Анри Русо — француски сликар.
1921  Хенри Остин Добсон — англиски поет.
1934  Џејмс Алан — играч во унијата за рагби во Нов Зеланд.
1937  Пјер де Кубертен — француски историчар и педагог, основач на современите Олимписки игри.
1941  Коле Неделковскимакедонски поет.
1964  Алвин Јорк — американски војник.
1973  Џ.Р.Р. Толкин — британски писател.
1976  Станислав Гроховјак — полски поет.
1984  Манос Катракис — грчки глумец.
1997  Рудолф Бингавстриски менаџер на опера.
2002  Дик Рејнолдс — австралијански фудбалер и тренер.
2005  Боб Денвер — американски глумец.
2006  Вили Нинџа — американски танчер и кореограф.
2007  Сафет Исовиќ — босански и југословенски фолк-пејач.