10 септември (починале)

список на статии на Викимедија
Поврзани статии: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: починати на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1167  Матилда — кралица на Англија
1759  Фердинанд Коншчак — хрватски истражувач
1867  Симон Сечтеравстриски композитор
1931  Дмитри Егоровруски математичар
1937  Сергеј Третјаков — руски писател
1944  Данаил Крапчев — македонски револуционер
1948  Фердинанд Iцар на Бугарија
1979  Агостињо Нетоанголски политичар
1988  Александар Гаревски — македонски градежен инженер
1989  Јордан Ѓорѓевски — македонски агроном
1999  Алфредо Краус — шпански тенор
2004  Брок Адамс — американски политичар.
2018  Питер Донат — американски глумец.