Ава Гарднер (Смитфилд, Јужна Каролина, 24 јануари 1922 - Лондон, 26 јануари 1990) , една од легендите на Холивуд. Зад себе остави речиси 60 филмови и незаборавни улоги во делата како што се „Сонцето повторно се раѓа“, „Ноќта на Игуана“, „Могамбо“ и „Босонога контеса“[1].[2].

Гарднер во 1947 година

НаводиУреди