1937 во архитектурата

Во 1937 година во архитектурата се случиле некои значајни настани.

Години во архитектурата
Поврзани теми од периодот

НастаниУреди

ГрадбиУреди

ОтворениУреди

ЗавршениУреди

 
Сенатска куќа (Универзитетот на Лондон)

Награди и признанијаУреди

РодениУреди

ПочинатиУреди

НаводиУреди

  1. [[#CITEREFMatthews,_Peter_(2008)._London's_Bridges._Oxford:_Shire._ISBN_978-0-7478-0679-0._OCLC_213309491|Matthews, Peter (2008). London's Bridges. Oxford: Shire. ISBN 978-0-7478-0679-0. OCLC 213309491]], стр. 77.
  2. „England's Queer History Recognised, Recorded and Celebrated“. Historic England. 2016-09-23. Посетено на 2016-10-04.