1930 во архитектурата

Во 1930 година во архитектурата се случиле некои значајни настани.

Години во архитектурата
Поврзани теми од периодот

НастаниУреди

ГрадбиУреди

 
Крајслер за време на ноќта

ОтворениУреди

ЗавршениУреди

Награди и признанијаУреди

РодениУреди

ПочинатиУреди

НаводиУреди

  1. New South Wales State Library: Grace Building. Retrieved 2013-04-21.
  2. Linke, Vera (2002-03-02). „Das I.G. Farbenhaus – Ein Bau der, deutsche Geschichte widerspiegelt (The IG Farben Building – A building that reflects German History)“. Transcript of lecture given in Frankfurt Archive No.K20840 (германски). Hausarbeiten.de.
  3. „Page Street“. Housing Prototypes. Посетено на 2012-12-03.