Отвори го главното мени

Септември или гроздобер е деветиот месец во годината според Грегоријанскиот календар и еден од четирите кои имаат 30 дена. На 22-от ден од месецот септември е „есенска рамнодневница“.

Септември како тема во уметноста и во популарната култураУреди

Септември се јавува како тема во бројни дела од уметноста и популарната култура, како:

НаводиУреди

  1. Miroslav Krleža, Lirika. Sarajevo: Svjetlost, 1966, стр. 20-21.
  2. Владислав Петковић-Дис, Песме. Београд: Рад, 1960, стр. 132-133.
  3. Šandor Petefi, Sloboda i ljubav. Beograd: Rad, 1969, стр. 55.
  4. „Три дена во септември“, Економија и бизнис, година 18, број 206, 12 август 2015, стр. 82-83.
  5. YouTube, Big Star-September Gurls (пристапено на 30.8.2017)
јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември