Јован (Ерл од Корнвол)

Јован (15 август 131613 септември 1336) бил син на англискиот крал Едвард II и неговата сопруга Изабела.

Јован
Ерл од Корнвол

Arms of John of Eltham, Earl of Cornwall.svg
Татко Едвард II
Мајка Изабела
Почивалиште јануари 1337
Вестминстерска катедрала, Лондон