Светско првенство во атлетика 2011 – скок со стап за жени

Натпревари на
Светското Првенство 2011
Натпревари на патека
100 m   мажи   жени
200 m мажи жени
400 m мажи жени
800 m мажи жени
1500 m мажи жени
5000 m мажи жени
10,000 m мажи жени
100 m со пречки жени
110 m со пречки мажи
400 m со пречки мажи жени
3000 m со пречки мажи жени
4×100 m штафета мажи жени
4×400 m штафета мажи жени
Натпревари на пат
Маратон мажи жени
20 km одење мажи жени
50 km одење мажи
Натпревари на поле
Скок во далечина мажи жени
Трискок мажи жени
Скок во висина мажи жени
Скок со стап мажи жени
Ѓуле мажи жени
Диск мажи жени
Копје мажи жени
Кладиво мажи жени
Комбинирани натпревари
Седмобој жени
Десетобој мажи
 

Скок со стап за жени на Светско првенство во атлетика 2011 се одржа на стадионот Тегу од 28 до 30 август.

Медалисти уреди

Злато Сребро Бронза
Фабиана Мурер
  Бразил
Мартина Струц
  Германија
Светлана Феоанова
  Русија

Рекорди уреди

Светски рекорд   Елена Исинбаева (RUS) 5.06 Цирих, Швајцарија 28 август 2009
Рекорд на Првенството   Елена Исинбаева (RUS) 5.01 Хелсинки, Финска 12 август 2005
Најдобро оваа сезона   Џенифер Сур (USA) 4.91 Рочестер, САД 8 јули 2011
Африкански рекорд   Елмари Гериц (RSA) 4.42 Весел, Германија 12 јуни 2000
Азиски рекорд   Шујинг Гао (CHN) 4.62 Њујорк, САД 2 јуни 2007
Северно Американски рекорд   Џенифер Сур (USA) 4.91 Еугене, САД 6 јули 2008
Јужно Американски рекорд   Фабиана Мурер (BRA) 4.85 Сан Фернандо, Шпанија 4 јуни 2010
Европски рекорд   Елена Исинбаева (RUS) 5.06 Цирих, Швајцарија 28 август 2009
Океански рекрод   Ким Хов (AUS) 4.65 Саулхјм, Германија 30 јуни 2007

Резултати уреди

Квалификации уреди

Квалификации: Перформанс за квалификување 4.60 (Q) или најмалку 12 со најдобар перформанс (q) продолжуваат во финалето.

Место Група Име Нација 4.10 4.25 4.40 4.50 4.55 Резултат Забелешки
1 B Елена Исинбаева   Русија - - - - o 4.55 q
1 B Фабијана Мурер   Бразил - - - - o 4.55 q
1 B Ана Роговска   Полска - - o - o 4.55 q
1 A Мартина Струц   Германија - - o o o 4.55 q
5 B Јирина Птачникова   Чешка - o xo o o 4.55 q
6 A Џенифер Сур   САД - - - xxo o 4.55 q
7 A Светлана Феофанова   Русија - - o - xo 4.55 q
7 A Силке Шпигелбург   Германија - - o o xo 4.55 q
9 B Јарислеј Силва   Куба - - xo xo xo 4.55 q
10 B Николета Киријакопулу   Грција - o xxo o xxo 4.55 q
11 A Моника Пирек   Полска - o o o xxx 4.50 q
11 B Кристина Гадшиев   Германија - - o o xxx 4.50 q
13 A Алана Бојд   Австралија o xo o xo xxx 4.50
13 B Кејт Денисн   Обединето Кралство - o xo xo - 4.50
15 A Кајли Хатсон   САД - o o xxo xxx 4.50
16 B Никол Бухле   Швајцарија o o xxo xxo xxx 4.50 =NR
17 A Ана Катарина Шмид   Швајцарија o o o xxx 4.40
18 A Анастасија Шведова   Белорусија - xo o xx 4.40
18 B Чои Јун-хи   Јужна Кореја o xo o xxx 4.40 =NR
20 B Лејси Џансон   САД - xxo o xxx 4.40
21 A Тина Шутеј   Словенија o o xo xxx 4.40
22 B Ана Џордано Брун   Италија o o xxo xxx 4.40
23 A Даилис Кабаљеро   Куба o xxo xxo xxx 4.40
24 A Келси Хендри   Канада - o xxx 4.25
25 A Малин Далстром   Шведска o xo xxx 4.25
25 B Каролине Бонде Холм   Данска o xo xxx 4.25
25 B Џилијан Шварц   Израел o xo xxx 4.25
25 A Марија Елеонор Таварез   Португалија o xo xxx 4.25
29 B Ли Линг   Кина o xxo xxx 4.25
30 B Тори Пења   Ирска o xxx 4.10
A Холи Блисдејл   Обединето Кралство - xxx NM
A Кетрин Ларсасен   Норвешка xxx NM
B Ана Пињеро   Шпанија - xxx NM
A Ву Ша   Кина DNS
B Мина Никанен   Финска DNS

Финале уреди

Место Име Нација 4.30 4.45 4.55 4.65 4.70 4.75 4.80 4.85 4.90 4.92 Резултат Забелешки
  Фабијана Мурер   Бразил - - o o - o xo o xx- x 4.85 =AR
  Мартина Струц   Германија - xo o o o xo o x- xx 4.80 NR
  Светлана Феофанова   Русија - o o o - o xxx 4.75 SB
4 Џенифер Сур   САД - - o - xo xxx 4.70
5 Јарислеј Силва   Куба - o o o xxo - xxx 4.70 NR
6 Елена Исинбаева   Русија - - - o - x- xx 4.65
7 Јирина Птачникова   Чешка o o xo o xxx 4.65 SB
8 Николета Киријакопулу   Грција o - o xo xxx 4.65
9 Силке Шпигелбург   Германија - xxo xo xxo xxx 4.65
10 Кристина Гадшиев   Германија o o o xxx 4.55
10 Моника Пирек   Полска - o o xxx 4.55
10 Ана Роговска   Полска - o o - xxx 4.55

Наводи уреди

Надворешни врски уреди