Светско првенство во атлетика 2011 – Жени седмобој

Натпревари на
Светското Првенство 2011
Натпревари на патека
100 m   мажи   жени
200 m мажи жени
400 m мажи жени
800 m мажи жени
1500 m мажи жени
5000 m мажи жени
10,000 m мажи жени
100 m со пречки жени
110 m со пречки мажи
400 m со пречки мажи жени
3000 m со пречки мажи жени
4×100 m штафета мажи жени
4×400 m штафета мажи жени
Натпревари на пат
Маратон мажи жени
20 km одење мажи жени
50 km одење мажи
Натпревари на поле
Скок во далечина мажи жени
Трискок мажи жени
Скок во висина мажи жени
Скок со стап мажи жени
Ѓуле мажи жени
Диск мажи жени
Копје мажи жени
Кладиво мажи жени
Комбинирани натпревари
Седмобој жени
Десетобој мажи
 

Десетобој за мажи на Светско првенство во атлетика 2011 се одржа на стадионот Тегу на 29 и 30 август.

Медалисти уреди

Злато Сребро Бронза
Татјана Чернова
  Русија
Џесика Енис
  Обединето Кралство
Џенифер Есер
  Германија

Рекорди уреди

Светски рекорд   Џеки Џојнер-Керси (USA) 7291 Сеул, Јужна Кореја 24 септември 1988
Рекорд на Првенството   Џеки Џојнер-Керси (USA) 7128 Рим, Италија 1 септември 1987
Најдобро оваа сезона   Џесика Енис (GBR) 6790 Готзис, Австрија 29 мај 2011
Африканск рекорд   Маргарет Симпсон (GHA) 6423 Готзис, Австрија 29 мај 2005
Азиси рекорд   Гада Шуаа (Syria) 6942 Готзис, Австрија 26 мај 1996
Северно Американски рекорд   Џеки Џојнер-Керси (USA) 7291 Сеул, Јужна Кореја 24 септември 1988
Јужно Америкаснки рекорд   Лусимара да Силва (BRA) 6076 Пекинг, Кина 16 август 2008
Европски рекрод   Каролиан Клуфт (SWE) 7032 Осака, Јапонија 26 август 2007
Океански рекорд   Џејн Флеминг (AUS) 6695 Окленд, Нов Зеланд 28 јануари 1990

Резултати уреди

100 метри со пречки уреди

Место Група Име Нација Време Бодови Забелешки
1 1 Хиелас Фонтаин   САД 12.93 1135 SB
2 1 Џесика Енис   Обединето Кралство 12.94 1133
3 1 Џесика Зелинка   Канада 13.01 1123 SB
4 2 Каролина Тиминска   Полска 13.12 1106 PB
5 1 Лоис Хазел   Обединето Кралство 13.24 1089 PB
6 2 Татјана Чернова   Русија 13.32 1077 PB
7 1 Џенифер Есер   Германија 13.33 1075
8 4 Сара Ертс   Белгија 13.38 1068 SB
9 3 Маргарет Симпсон   Гана 13.43 1060 SB
9 4 Наталија Добринска   Украина 13.43 1060 PB
11 2 Ана Богданова   Русија 13.44 1059 SB
11 2 Грит Шадиенко   Естонија 13.44 1059 PB
11 2 Франческа Довери   Италија 13.44 1059 SB
14 1 Антонете Нана Диму Ида   Франција 13.48 1053
15 2 Људмила Јосипенко   Украина 13.49 1052 PB
16 3 Ремоан Франсен   Холандија 13.57 1040 PB
17 3 Руки Абдуали   Канада 13.60 1036 PB
18 3 Васана Ванато   Тајланд 13.62 1033 PB
19 1 Лили Шварцкопф   Германија 13.65 1028
20 3 Шерон Деј   САД 13.69 1023 PB
21 3 Џесика Самуелсон   Шведска 13.77 1011 PB
22 3 Катерина Чакова   Чешка 13.81 1005 SB
23 4 Ида Маркусен   Норвешка 13.96 984 PB
23 4 Аустра Скујите   Литванија 13.96 984 PB
25 2 Аига Грабусте   Латвија 14.06 970
26 4 Алина Фјодорова   Украина 14.06 970 PB
27 4 Јулија Махтиг   Германија 14.15 957 SB
28 4 Гјорги Фаркас   Унгарија 14.32 934

Скок во висина уреди

Место Група Име Нација 1.59 1.62 1.65 1.68 1.71 1.74 1.77 1.80 1.83 1.86 1.89 1.92 Резултат Бодови Забелешки Вкупно
1 A Хилеас Фонтаин   САД o o o o o o xxo xxx 1.89 1093 SB 2228
2 A Аустра Скујите   Литванија o o o xo xo xo xxx 1.86 1054 2038
3 A Џесика Енис   Обединето Кралство o o xo xo xxo xxx 1.86 1054 2187
4 A Наталија Добринска   Украина o o o o o xxx 1.83 1016 SB 2076
5 A Ана Богданова   Русија xo o o o xxx 1.83 1016 2075
6 A Антонете Нана Диму Ида   Франција xo o xxo xo o xxx 1.83 1016 SB 2069
7 A Људмила Јосипенко   Украина o o o o xo xo xo xxx 1.83 1016 SB 2068
8 A Татјана Чернова   Русија o o o o xxo xxx 1.83 1016 SB 2093
9 A Џенифер Есер   Германија o o xo xo xxo xxx 1.83 1016 SB 2091
10 A Ремоан Франсен   Холандија o o o o xxx 1.80 978 2018
10 B Лили Шварцкопф   Германија o o o o o o xxx 1.80 978 SB 2006
12 A Руки Абдуали   Канада o o o xo o o xxx 1.80 978 SB 2014
12 B Маргарет Симпсон   Гана o o o o xo o xxx 1.80 978 SB 2038
14 A Алина Фјодорова   Украина o o o o o xo xxx 1.80 978 1948
15 A Шерон Деј   САД xo o xo xxx 1.80 978 2001
16 B Јулија Махтиг   Германија o o o xo xxo xxx 1.80 978 SB 1935
16 B Гјорги Фаркас   Унгарија o o o o xo o xxo xxx 1.80 978 SB 1912
18 A Катерина Чакова   Чешка o o xxo xo o xxx 1.77 941 1946
19 B Грит Шадиенко   Естонија o o o o xo xxx 1.74 903 1962
20 B Лоис Хазел   Обединето Кралство o o o o xo xxo xxx 1.74 903 PB 1992
21 B Каролина Тиминска   Полска xo o xxo xxo xxx 1.74 903 SB 2009
22 B Сара Ертс   Белгија xo o xxo xxo xxo xxx 1.74 903 SB 1971
23 B Ида Маркусен   Норвешка o xo o xxx 1.71 867 1851
24 B Аига Грабусте   Латвија xo xo o xxx 1.71 867 1837
25 B Франческа Довери   Италија o xo o xo xxo xxx 1.71 867 SB 1926
26 B Џесика Зелинка   Канада o o o xxx 1.68 830 1953
26 B Џесика Самуелсон   Шведска o o o xxx 1.68 830 1841
28 B Васана Ванато   Тајланд xo o o xxo xxx 1.68 830 1863

Ѓуле уреди

Место Група Име Нација #1 #2 #3 Резултат Бодови Забелешки Вкупно
1 A Аустра Скујите   Литванија 16.71 16.33 16.34 16.71 976 3014
2 A Наталија Добринска   Украина 15.62 16.14 15.67 16.14 937 SB 3013
3 A Јулија Махтиг   Германија 12.20 14.67 15.24 15.24 877 SB 2812
4 A Џесика Зелинка   Канада 14.91 14.33 14.67 14.91 855 SB 2808
5 A Лили Шварцкопф   Германија 14.08 14.56 14.89 14.89 854 PB 2860
6 A Каролина Тиминска   Полска 14.53 14.40 14.70 14.70 841 SB 2850
7 A Џесика Енис   Обединето Кралство 14.67 14.51 14.57 14.67 839 PB 3026
8 A Џесика Самуелсон   Шведска 14.12 14.30 14.52 14.52 829 2670
9 A Ана Богданова   Русија 13.55 13.42 14.52 14.52 829 SB 2904
10 A Аига Грабусте   Латвија 12.13 X 14.46 14.46 825 SB 2662
11 B Шерон Деј   САД 14.28 12.74 X 14.28 813 PB 2814
12 A Алина Фјодорова   Украина 14.09 14.18 X 14.18 806 2754
13 B Татјана Чернова   Русија 13.47 13.84 14.17 14.17 805 SB 2898
14 A Антонете Нана Диму Ида   Франција 13.97 14.07 13.42 14.07 799 2868
15 A Џенифер Есер   Германија 13.30 13.70 13.56 13.70 774 2865
16 A Ремоан Франсен   Холандија 13.67 13.02 13.06 13.67 772 2790
17 B Људмила Јосипенко   Украина 11.99 13.02 13.16 13.16 738 PB 2806
18 B Ида Маркусен   Норвешка 12.15 12.09 12.81 12.81 715 2566
19 B Гјорги Фаркас   Унгарија 12.59 12.45 12.75 12.75 711 2623
20 B Сара Ертс   Белгија 11.84 11.55 12.49 12.49 694 2665
21 B Маргарет Симпсон   Гана 12.47 12.48 12.39 12.48 693 2731
22 B Лоис Хазел   Обединето Кралство 12.28 X 12.36 12.36 685 SB 2677
23 B Хилеас Фонтаин   САД 11.73 12.20 12.19 12.20 674 2902
24 B Франческа Довери   Италија 11.30 11.25 11.76 11.76 645 2571
25 B Руки Абдуали   Канада 11.37 11.72 10.81 11.72 643 PB 2657
26 B Катерина Чакова   Чешка 11.23 11.64 10.97 11.64 637 2583
27 B Грит Шадиенко   Естонија 11.46 X 11.41 11.46 625 2587
B Васана Ванато   Тајланд DNS 0 DNF

200 метри уреди

Место Група Име Нација Време Бодови Забелешки Вкупно
1 1 Џесика Енис   Обединето Кралство 23.27 1052 4078
2 1 Татјана Чернова   Русија 23.50 1029 PB 3927
3 1 Каролина Тиминска   Полска 23.87 993 3843
4 1 Хилеас Фонтаин   САД 23.96 985 3887
5 1 Џесика Зелинка   Канада 24.06 975 3783
6 1 Људмила Јосипенко   Украина 24.09 972 3778
7 2 Лоис Хазел   Обединето Кралство 24.25 957 3634
8 2 Грит Шадиенко   Естонија 24.39 944 PB 3531
9 2 Руки Абдуали   Канада 24.50 933 3590
10 2 Џесика Самуелсон   Шведска 24.55 929 3599
11 1 Џенифер Есер   Германија 24.58 926 3791
12 2 Аига Грабусте   Латвија 24.83 902 3564
13 3 Шерон Деј   САД 25.01 886 3700
14 3 Ремоан Франсен   Холандија 25.17 871 3661
15 2 Антонете Нана Диму Ида   Франција 25.19 869 3737
16 3 Маргарет Симпсон   Гана 25.23 866 3597
17 4 Алина Фјодорова   Украина 25.35 855 PB 3609
17 3 Наталија Добринска   Украина 25.35 855 3868
19 3 Катерина Чакова   Чешка 25.36 854 3437
20 2 Франческа Довери   Италија 25.45 846 3417
21 4 Јулија Махтиг   Германија 25.54 838 SB 3650
22 4 Ана Богданова   Русија 25.64 829 3733
23 4 Ида Маркусен   Норвешка 25.74 820 3386
24 3 Лили Шварцкопф   Германија 25.82 813 3673
25 4 Аустра Скујите   Литванија 26.04 794 3808
26 4 Гјорги Фаркас   Унгарија 26.35 767 3390
4 Сара Ертс   Белгија DNS DNF

Скок во далечина уреди

Место Група Име Нација #1 #2 #3 Резултат Бодови Забелешки Вкупно
1 A Татјана Чернова   Русија 6.38 6.61 X 6.61 1043 4970
2 A Џесика Енис   Обединето Кралство 6.27 6.51 6.30 6.51 1010 PB 5088
3 A Аига Грабусте   Латвија 6.31 5.96 6.45 6.45 991 4555
4 A Хилеас Фонтаин   САД 6.45 X 6.28 6.45 991 4878
5 A Каролина Тиминска   Полска 6.39 6.32 6.28 6.39 972 4815
6 A Ана Богданова   Русија 6.38 5.60 6.09 6.38 969 4702
7 A Руки Абдуали   Канада 6.11 6.30 5.99 6.30 943 4533
8 A Џенифер Есер   Германија X 6.28 6.14 6.28 937 4728
9 A Грит Шадиенко   Естонија X X 6.28 6.28 937 SB 4468
10 A Лоис Хазел   Обединето Кралство 6.15 6.25 6.12 6.25 927 4561
11 B Наталија Добринска   Украина 6.18 6.10 6.10 6.18 905 4773
12 B Лили Шварцкопф   Германија 6.18 6.04 5.95 6.18 905 SB 4578
13 B Џесика Зелинка   Канада 6.16 5.78 X 6.16 899 SB 4682
14 A Антонете Нана Диму Ида   Франција 6.13 6.02 5.86 6.13 890 4627
15 B Франческа Довери   Италија 6.09 X 5.82 6.09 877 4294
16 A Ремоан Франсен   Холандија 6.06 X X 6.06 868 4529
17 B Џесика Самуелсон   Шведска 6.01 6.05 X 6.05 865 4464
18 A Аустра Скујите   Литванија X 6.05 5.85 6.05 865 4673
19 B Људмила Јосипенко   Украина 6.03 5.97 5.87 6.03 859 4637
20 A Јулија Махтиг   Германија 5.98 5.92 X 5.98 843 4493
21 B Алина Фјодорова   Украина 5.98 5.44 5.63 5.98 843 PB 4452
22 B Катерина Чакова   Чешка 5.65 5.49 5.97 5.97 840 4277
23 B Ида Маркусен   Норвешка 5.70 X 5.88 5.88 813 4199
24 B Маргарет Симпсон   Гана 4.70 X 5.88 5.88 813 4410
25 B Шерон Деј   САД 5.64 X 5.87 5.87 810 4510
26 B Гјорги Фаркас   Унгарија 5.58 5.78 5.58 5.78 783 4173

Копје уреди

Место Група Име Нација #1 #2 #3 Резултат Бодови Забелешки Вкупно
1 A Антонете Нана Диму Ида   Франција 55.79 50.77 54.17 55.79 973 PB 5600
2 A Маргарет Симпсон   Гана 53.13 52.53 51.37 53.13 921 5331
3 A Татјана Чернова   Русија 46.63 52.95 X 52.95 917 SB 5887
4 A Џенифер Есер   Германија 51.30 51.30 885 PB 5613
5 A Лили Шварцкопф   Германија 49.69 47.81 43.97 49.69 854 5432
6 A Аустра Скујите   Литванија 49.19 47.57 48.90 49.19 844 SB 5517
7 A Наталија Добринска   Украина 48.00 X 46.74 48.00 821 SB 5594
8 A Руки Абдуали   Канада 44.48 45.67 46.35 46.35 790 5323
9 A Аига Грабусте   Латвија 43.46 44.71 45.82 45.82 779 5334
10 A Ида Маркусен   Норвешка 44.90 X 40.38 44.90 762 4961
11 B Катерина Чакова   Чешка 43.89 36.66 43.98 43.98 744 5021
12 A Јулија Махтиг   Германија 43.74 42.26 42.31 43.74 739 5232
13 B Хилеас Фонтаин   САД 42.09 42.85 43.42 43.42 733 SB 5611
14 A Људмила Јосипенко   Украина 42.94 X 42.49 42.94 724 5361
15 A Грит Шадиенко   Естонија 41.23 42.84 X 42.84 722 5190
16 A Гјорги Фаркас   Унгарија 41.66 42.15 X 42.15 709 4882
17 B Лоис Хазел   Обединето Кралство 40.53 41.75 39.37 41.75 701 5262
18 B Ана Богданова   Русија 41.38 37.87 39.93 41.38 694 PB 5396
19 B Каролина Тиминска   Полска 39.87 X 41.32 41.32 693 PB 5508
20 B Џесика Самуелсон   Шведска 41.32 38.12 X 41.32 693 PB 5157
21 B Џесика Енис   Обединето Кралство 38.17 39.95 39.14 39.95 666 5754
22 B Џесика Зелинка   Канада 35.31 39.59 37.85 39.59 659 5341
23 B Шерон Деј   САД 39.14 38.41 35.88 39.14 651 5161
24 B Ремоан Франсен   Холандија 38.03 37.66 33.38 38.03 630 5159
25 B Алина Фјодорова   Украина 34.22 33.84 37.13 37.13 612 PB 5064
26 B Франческа Довери   Италија 35.09 33.55 X 35.09 573 SB 4867

800 метри уреди

Место Група Име Нација Време Бодови Забелешки
1 3 Каролина Тиминска   Полска 2:05.21 1036 PB
2 3 Џесика Енис   Обединето Кралство 2:07.81 997 PB
3 3 Татјана Чернова   Русија 2:08.04 993 SB
4 1 Џесика Самуелсон   Шведска 2:10.20 962 SB
5 3 Џенифер Есер   Германија 2:10.39 959 PB
6 1 Ида Маркусен   Норвешка 2:11.01 950 PB
7 3 Наталија Добринска   Украина 2:11.34 945 PB
8 2 Џесика Зелинка   Канада 2:12.62 927
9 1 Франческа Довери   Италија 2:13.14 919
10 1 Гјорги Фаркас   Унгарија 2:14.33 902 SB
11 2 Људмила Јосипенко   Украина 2:14.37 902
12 2 Аига Грабусте   Латвија 2:14.82 895
13 2 Лили Шварцкопф   Германија 2:15.26 889
14 2 Руки Абдуали   Канада 2:15.29 889 PB
15 1 Катерина Чакова   Чешка 2:15.43 887
16 2 Лоис Хазел   Обединето Кралство 2:15.44 887
17 1 Шерон Деј   САД 2:15.74 882 SB
18 1 Ремоан Франсен   Холандија 2:16.80 868
19 2 Јулија Махтиг   Германија 2:17.14 863
20 2 Маргарет Симпсон   Гана 2:17.91 852
21 2 Ана Богданова   Русија 2:18.34 846
22 1 Алина Фјодорова   Украина 2:18.51 844
23 3 Аустра Скујите   Литванија 2:23.21 780
24 3 Антонете Нана Диму Ида   Франција 2:28.74 709
1 Грит Шадиенко   Естонија DNF 0
3 Хилеас Фонтаин   САД DNF 0

Крајни резултати уреди

Место Атлета Земја Бодови Забелешки
  Татјана Чернова   Русија 6880 WL
  Џесика Енис   Обединето Кралство 6751
  Џенифер Есер   Германија 6572
4 Каролина Тиминска   Полска 6544 PB
5 Наталија Добринска   Украина 6539 SB
6 Лили Шварцкопф   Германија 6321
7 Антонете Нана Диму Ида   Франција 6309
8 Аустра Скујите   Литванија 6297
9 Џесика Зелинка   Канада 6268
10 Људмила Јосипенко   Украина 6263
11 Ана Богданова   Русија 6242 SB
12 Аига Грабусте   Латвија 6229
13 Руки Абдуали   Канада 6212 PB
14 Маргарет Симпсон   Гана 6183
15 Лоис Хазел   Обединето Кралство 6149
16 Џесика Самуелсон   Шведска 6119
17 Јулија Махтиг   Германија 6095
18 Шерон Деј   САД 6043
19 Ремоан Франсен   Холандија 6027
20 Ида Маркусен   Норвешка 5911
21 Катерина Чакова   Чешка 5908
21 Алина Фјодорова   Украина 5908
23 Франческа Довери   Италија 5786
24 Гјорги Фаркас   Унгарија 5784
25 Хилеас Фонтаин   САД 5611
26 Грит Шадиенко   Естонија 5190
Сара Ертс   Белгија DNF
Васана Ванато   Тајланд DNF

Наводи уреди

Надворешни врски уреди