Артур Хонегер (11 март 1892 - Париз, 27 ноември 1955), француски композитор од швајцарско потекло, еден од најистакнатите полифоничари во современата француска музика. И припаѓал на композиторската група „Шесторка“[1],[2].

Артур Хонегер во 1928

Наводи уреди

  1. „Arthur Honegger“. Архивирано од изворникот на 2021-02-18. Посетено на 2021-02-04.
  2. „Biography“. Архивирано од изворникот на 2020-01-28. Посетено на 2021-02-04.