Добре дојдовте!

Здраво, Бла, бла, бла, и добре дојдовте на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, погледајте ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата разговорна страница, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојдовте! --Kiril Simeonovski (разговор) 20:18, 15 февруари 2011 (CET)Одговори

Одлично

уреди

Здраво. Забележав дел од Вашите уредувања и навистина се одлични. Продолжете така и понатаму. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:18, 16 февруари 2011 (CET)Одговори

Награда

уреди
 
За вложениот труд во збогатувањето на содржините на Википедија на македонски јазик.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Ја заслуживте оваа награда, која претставува само знак на внимание и почит кон Вашите досегашни придонеси на Википедија на македонски јазик. Се надевам дека ќе продолжите со одличните придонеси и понатаму, а доколку имате потреба од помош, слободно обратете ми се на мојата корисничка страница. Поздрав и успешно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:52, 19 февруари 2011 (CET)Одговори

Блескава награда за неуморното уредување

уреди
 
За неумрното уредување на Википедија на македонски јазик.
од Kiril Simeonovski (разговор)

На здравје наградата! Одлична работа во уредувањето на статиите за песни, а особено за статијата „Лекари без граници“. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:56, 5 март 2011 (CET)Одговори

Шаблонизирани наводи

уреди

Здраво. Потребно е само да го пронајдете изворниот навод, кој е запишани со <ref name="КРАТЕНКА"/>ИЗВОР</ref>, каде што наместо „КРАТЕНКА“ накратко е запишан изворот кој е употребен како навод. Всушност, делот <ref name="КРАТЕНКА"> претставува шаблон, кој во малку изменет облик, <ref name="КРАТЕНКА"/>, се препорачува да се додава секогаш кога истиот извор се јавува како навод на повеќе места во статијата. Со тоа, во долниот дел од статијата, веднаш до редниот број на наводот се појавуваат и варијанти со редни броеви, подредени кои покажуваат колку пати бил употребен истиот навод (на пример, тоа е случај со првиот или вториот навод во статијата Шаховска олимпијада, каде што првиот навод е употребен на три места, а вториот на седум). Се разбира, можно е ова да се направи и без шаблонизирање на наводот и додавање на истиот запис секаде каде што има потреба, но тогаш наместо со варијанти, секоја употреба на истиот навод ќе биде прикажана како посебен навод, со посебен реден број, но со иста содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:47, 11 март 2011 (CET)Одговори

Лекари без граници

уреди
  Статијата Лекари без граници, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку веќе знаете некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Честитки за одличната работа и вложениот труд во проширувањето на статијата.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:11, 12 март 2011 (CET)Одговори

Променети кориснички права

уреди

Здраво! Ти дадов кориснички права за уредувач, бидејќи имаш искуство и правиш добри уредувања. Сега сите твои уредувања автоматски се бележат како проверени. За повеќе инфо, види: Помош:Проверка на страница. Поздрав и продолжи со добрата работа :) --Brainmachine (разговор) 21:39, 16 март 2011 (CET)Одговори

За инфокутијата за парфем

уреди

Застани малку со уредувањата на инфокутијата, зашто ќе се обидам да сменам нешто. Подобро е кога сите параметри се на англиски, бидејќи само така е полесно за превод. --Р ашо  13:57, 19 март 2011 (CET)Одговори

Мислам дека сега е во ред. Почни ја статијата за Блек Стар и само коипирај го целата инфокутија од англиската страна без да ги преведуваш параметрите. Мислам дека ќе ти биде полесно. Позз и пријатно уредување.--Р ашо  14:07, 19 март 2011 (CET)Одговори

Аврил Лавињ

уреди
  Статијата Аврил Лавињ, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку веќе знаете некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 15:13, 23 април 2011 (CEST)Одговори

Музичка награда

уреди
 
За создавањето на содржини поврзани со музиката.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Секоја чест за Вашите придонеси посветени на оваа тема. Продолжете со ист ритам и понатаму. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:35, 23 април 2011 (CEST)Одговори

Се прикличувам и јас кон доделувањето на наградата. Секоја чест за статиите. Позз--Никола Стоіаноски 00:32, 26 април 2011 (CEST)Одговори

Прашање

уреди

Здраво. Бидејќи и двајцата пишуваме во областа на музиката, би сакал да те прашам дали имаш во план да напишеш статија за магазинот Билборд, бидејќи во нашите статии во голема мера се споменува. Доколку не, можам јас да ја напишам. Те прашувам бидејќи нејкам да ни се скрстат статиите, па одреден дел од трудот да ни отпадне. Доколку имаш нешто да ми предложиш на оваа тема, те молам слободно направи го тоа. Бладодарам, поздрав Kekev (разговор) 18:08, 29 април 2011 (CEST)Одговори

Покана за Вики средба

уреди
      Здраво, Бла, бла, бла!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:12, 4 јуни 2011 (CEST)Одговори

Награда за трудољубивост и посветеност

уреди
 
За трудољубивост и посветеност во работата.
од Kiril Simeonovski (разговор)

Секоја чест! Продолжете така и понатаму.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:24, 28 јуни 2011 (CEST)Одговори

Категоризација

уреди

Здраво Бла, бла, бла... како си? Сакам да те замолам кога создаваш статија, истата да ја категоризираш, со барем една постоечка категорија бидејќи на тој начин статиите полесно се листат. Поздрав--Тиверополник (разговор) 10:53, 29 јуни 2011 (CEST)Одговори

If I Were a Boy

уреди
  Статијата If I Were a Boy, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Доколку знаете некоја друга статија која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Секоја чест!--Kiril Simeonovski (разговор) 16:35, 18 јули 2011 (CEST)Одговори

Избрани статии

уреди

Здраво. Навистина секоја Ваша статија може да биде кандидат за избрана, па размислувам некои од нив да ги предложам. Поздрав и продолжете со одличните уредувања.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:46, 21 август 2011 (CEST)Одговори

Hold It Against Me

уреди
  Статијата Hold It Against Me, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Статија навистина е одлична. Се надевам дека ќе напишете уште многу статии кои ќе го добијат истиот статус. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:48, 1 октомври 2011 (CEST)Одговори

Јубилејна статија

уреди

Здраво. Откако веќе го ндминавме бројот од 50.000 статии, мислам дека би било добро да воведеме јубилејна статија, која ќе го означи трудот вложен кон надминување на одреден број на статии. Вашето учество е добредојдено во дискусијата на страницата за идеи, каде што е изнесен предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:34, 2 октомври 2011 (CEST)Одговори

Технички подобрувања на Википедија на македонски јазик

уреди

Здраво. На селската чешма предложив неколку технички подобрувања, кои мислам дека ќе го подобрат квалитетот на Википедија на македонски јазик. Мислам дека е многу важно, па затоа Ве повикувам на дискусија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:33, 10 декември 2011 (CET)Одговори

Гласање за јубилејна статија

уреди

Здраво. Мало потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:30, 11 декември 2011 (CET)Одговори

Седмична работа

уреди

Здраво. Забележувам дека си многу активен корисник на Википедија на англиски јазик, што ме радува, но сепак како корисник кој до неодамна беше многу активен и на Википедија на македонски јазик, би сакал да те известам околу воведувањето на работа на седмицата. Проектот би требало да започне на почетокот од 2012 година и има за цел да го здружи трудот на повеќе корисници, кои се очекува да работат на зададена тема и да ги остварат зацртаните цели. Гледам дека главниот интерес ти е музиката, па тоа е совршена идеја за тема. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 20:12, 20 декември 2011 (CET)Одговори

Јубилејна статија

уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:06, 31 јануари 2012 (CET)Одговори

Born This Way (песна)

уреди
  Статијата Born This Way (песна), која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 23:15, 15 февруари 2012 (CET)Одговори

Јубилејна статија (55.000)

уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и за овој јубилеен број ќе избереме статија со занимлива содржина.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:25, 20 март 2012 (CET)Одговори

56.000 статии

уреди

Здраво. Потсетување дека по обичај повторно избираме јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:11, 5 јуни 2012 (CEST)Одговори

Солидарност кон Википедија на руски јазик

уреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес нее достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:08, 10 јули 2012 (CEST)Одговори

Tik Tok

уреди
  Статијата Tik Tok, којашто Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 13:44, 6 септември 2012 (CEST)Одговори

Telephone (песна)

уреди
  Статијата Telephone (песна), којашто Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да напишете некоја друга статија, а доколку знаете веќе некоја постоечка која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Еве и за уште една статија!--Kiril Simeonovski (разговор) 13:45, 6 септември 2012 (CEST)Одговори

Камерун

уреди

Здраво Бла, бла, бла. Секоја чест за средувањето на статијата на Камерун, но би сакал да ти укажам наводите да ги додаваш во самиот текст наместо на крајот од статијата по примерот на другите статии. Поздрав и пријатно уредување.--Kiril Simeonovski (разговор) 09:53, 18 јули 2017 (CEST)Одговори

Ти благодарам на советот Кирил. Ќе се потрудам да правам така понатаму. Бла, бла, бла (разговор) 10:51, 18 јули 2017 (CEST)Одговори

Награда

уреди

Здраво кориснику Бла, бла, бла

Би сакал да ве известам дека сте добитник на награда, за најдобра статија за уредувачкиот натпревар Африка. За подетални информации околу подигањето на истата, ќе ве замолам да ме исконтактирате на: vanderzilson@gmail.com (Иван Ж (разговор) 12:03, 30 август 2017 (CEST))Одговори

Македонско девојче 2

уреди
  Статијата Македонско девојче 2, која Вие ја создадовте и проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 20:57, 2 октомври 2017 (CEST)Одговори

Камерун

уреди
  Статијата Камерун, која Вие ја проширивте, го доби статусот „избрана статија“. Ве повикувам да продолжите со уредувањето на квалитетни статии кои во иднина би можеле да се стекнат со овој статус.

Одлична работа!--Kiril Simeonovski (разговор) 20:57, 2 октомври 2017 (CEST)Одговори

Почеток на регионалниот натпревар СИЕ Пролет 2018

уреди

Здраво, во текот од 21 март до 31 мај ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2018“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:14, 19 март 2018 (CET)Одговори

Земете учество во натпреварот за средување на статии на нашата Википедија

уреди

Здраво, еден месец со почеток од 1 септември ќе трае уредувачкиот натпревар „Временски периоди“, чија цел е да се средат илјадниците постоечки статии поврзани со години, векови, години во области и слично. За натпреварот се обезбедени и награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 21:00, 2 септември 2018 (CEST)Одговори

Регионален натпревар СИЕ Пролет 2019

уреди

Здраво, во периодот од 21 март до 20 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2019“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.

Да ги средиме статиите за државите во светот

уреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Држави во светот“ и да ги подобриме статиите за државите во светот во периодот од 1 до 31 јули, со кој сакаме да ги подобриме статиите за државите во светот на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 16:44, 29 јуни 2019 (CEST)Одговори

Нов уредувачки натпревар

уреди

Здраво, те повикувам да се приклучиш на натпреварот „Автомобили“ и да создадеме повеќе статии за автомобилските модели во периодот од 20 септември до 19 октомври, со кој сакаме да создадеме нови содржини за оваа тема на нашата Википедија. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 22:35, 17 септември 2019 (CEST)Одговори

Ракомет

уреди

Здраво, како што во Македонија е особено популарен ракометот, а темата на Википедија е доста слабо покриено, дојдовме до идеја да организираме уредувачки натпревар на тема „Ракомет“, со цел да ги подобриме постоечките статии, но и да создадеме нови. Натпреварот ќе се одржува цел декември. Има обезбедено награди за учество во натпреварот. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земи учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.--MediaWiki message delivery (разговор) 12:23, 30 ноември 2019 (CET)Одговори

Земи учество во СИЕ Пролет 2021

уреди

Здраво, во периодот од 1 до 30 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2021“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.MediaWiki message delivery (разговор) 21:03, 3 април 2021 (CEST)Одговори

 

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)