Википедија:ВикиПроект Филм/Листа на ТВ серии

филм: (портал, проект)  


Во продолжение следува листа на телевизиски серии кои се опфатени од ВП:ФИЛМ. Можете слободно да додавате пропуштени тв серии во листата.


Emblem-important.svg ВАЖНО!
Не сместувајте програми од типот на Изборот на Доналд Трамп и Проект „Писта“ во категоријата телевизиски серии. Телевизиска програма од ваков тип се карактеризира како реално шоу, а не телевизиска серија и како такви не се во доменот на ВикиПроект Филм.


Според земја на потеклоУреди

Американски серииУреди


Аргентински серииУреди


Бразилски серииУреди


Колумбиски серииУреди


Мексикански серииУреди


Хрватски серииУреди


Според форматУреди

Анимирани серииУреди

АмериканскиУреди

СоветскиУреди


МинисерииУреди