Разговор за Портал:Филм

На страницава нема разговори.
ВикиПроект Филм
Оваа статија е дел од ВикиПроект Филм, збир на волонтери и ресурси насочени кон зголемување на бројот и квалитетот на енциклопедиските статии на оваа тема. Ако сте заинтересирани за подобрување на овие теми, или сте заинтересирани за повеќе информации, погледнете ја проектната страница.
??? Оваа страница не е оценета според скалата за квалитет на проектот.


Ги преименував подстраниците на порталот согласно стандардното именување на потстраницте. Го искористив стандардниот скелет за формирање на портали кој е полесен за одржување и се надевам дека не е отстапено значајно од уметничкото поимање на претходниот дизајн на порталот. Истовремено подстраниците се категоризирани во соодветни категории. Креирав нов шаблон за означување на избрани статии на порталот за филм, како и креирав нови страници за одржување на соодветните архиви на избрани статии. Треба по сличен терк да се креираат шаблиони за избрани слики и избрани биографии.--brest 10:47, 18 мај 2008 (UTC)

Предлагам да се креира нова секција на порталот во смисла на вести, актуелни случувања во светот и кај нас, незнам можеби репертоарот на градски кина, кои филмови се прикажуваат или пак настани поврзани со филмската уметност.--brest 10:50, 18 мај 2008 (UTC)

За  Таа идеја и јас ја размислував, за актуелни филмски вести. Ќе ја реализираме во блиска иднина, само малку да застанеме на нозе, бидејќи сме навистина сиромашни со статии, да напишеме нешто и ќе ја подредиме работата. Инаку, фала Брест, за сета помош околу средувањето на порталот. --Brainmachinewtf? 11:31, 18 мај 2008 (UTC)
Назад на страницата „Филм“.