Снежана Киселичка

Снежана Киселичкамакедонска театарска, филмска и телевизиска глумица.

Снежана Киселичка
Роден 1950
Скопје
Националност Македонка
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Цимери
Едно лето
До-ре-ми
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1982 Едно лето ТВ-серија
1982 Јужна патека ТВ-филм
1983 Ликвидатор ТВ-филм
1985-1986 Македонски народни приказни ТВ-серија
1986 Среќна нова '49 ТВ-филм
1987-1992 Македонски народни приказни ТВ-серија
1990 До-Ре-Ми ТВ-серија
1990-1992 Тврдкорни ТВ-серија
1993-1997 Македонски народни приказни ТВ-серија
2000 Погрешно време ТВ-серија
2002 Наше маало ТВ-серија
2006-2009 Македонски народни приказни ТВ-серија
2010-2013 Македонски народни приказни ТВ-серија
2015 Цимери ТВ-серија Бабата
2015 Македонски народни приказни ТВ-серија
2016 Исклучиво жолти лалиња ТВ-филм
2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2017 Вистински приказни ТВ-серија