Приказни од животот

Приказни од живототмакедонска телевизиска серија од 2014 година во режија на Никола Клинчаров. Во продукција на Телевизија Алфа.

Приказни од животот
Режирана одНикола Клинчаров
УлогиБорче Начев
Катерина Шехтанска
Кирил Андоновски
Весна Димитровска
Андон Јовановски
Миле Вратеовски
Александар Ѓорѓиев
Анкица Бенинова
Анастас Тановски
Снежана Киселичка
Стојан Велков
Гордана Ендровска
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони2
Бр. на епизоди40
Производство
Продуцент(и)Миле Крстевски
МестоположбаСкопје
Времетраење35 мин
Прикажување
Првична мрежаТелевизија Алфа
Првично прикажување23 октомври 2014

Улоги уреди

Глумец Улога
Борче Начев Огнен
Катерина Шехтанска Вики
Крсте Јовановски Зоран
Гордана Ендровска Ирена
Кирил Андоновски Никола
Андон Јовановски Кирил
Виолета Чакарова Марта
Стојан Велков Јоцо
Марјан Чакмакоски Таткото на Дарја
Благојче Стојанов Борис
Миле Вратеовски
Цветанка Чавлеска Бети
Весна Димитровска Ена/Зорица
Милорад Ангелов
Анкица Бенинова Анушка
Анастас Тановски Инспекторот
Снежана Киселичка Мајката на Зорица
Александар Ѓорѓиев Виктор
Кристина Атанасова Арсова Мирјана
Васил Михаил Владимир
Пеце Ристевски Горазд
Соња Каранџуловска Вера
Самоил Стојановски Бобан
Рујиш Беговска Благица
Владимир Тулиев Жарко
Афродита Кирјаковска Мајката
Трајче Ѓоргиев Атанас
Слободанка Чичевска Соња
Љупчо Бојковски Јован
Дубравка Киселички Натали
Наташа Наумовска Ања
Елизабета Клинчаревска-Младеновска Славица
Мето Јанакиевски Дејан

Епизоди уреди

Сезона Епизода Наслов Датум
1 1 Огнен и Дафина 2014
1 2 Осветнички пожар 2014
1 3 Љубовен триаголник 2014
1 4 Неверство 2014
1 5 Љубовта победува се 2014
1 6 На два стола 2014
1 7 Мајка самобендисана 2014
1 8 Погрешен совет 2014
1 9 Братска делба 2014
1 10 Кум-от 2014
1 11 Измамник 2014
1 12 Заедничка ќерка 2014

Надворешни врски уреди