Окрузи во Казахстан

второстепена административна единица на Казахстан

Казахстан е поделен на 170 реони (казашки: аудандар, руски: районы) како негова второстепена управна единица, под областите. Тоа се следнве (наведени по области):

Реоните во Казахстан.

АкмолинскаУреди

АктобинскаУреди

АлматинскаУреди

АтираускаУреди

ИсточноказахстанскаУреди

КарагандинскаУреди

КостанајскаУреди

КизилординскаУреди

МангистаускаУреди

СеверноказахстанскаУреди

ПавлодарскаУреди

ЈужноказахстанскаУреди

ЗападноказахстанскаУреди

ЖамбилскаУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди