Оил (казашки: Ойыл ауданы) е округ во Казахстан во покраината Актобе во Казахстан.

Оил
Округ
Ойыл ауданы
Држава Казахстан
ПокраинаАктобе
ЦентарОил

ПоврзаноУреди