Википедија:Вавилон
Царот Самоил Овој корисник беше блокиран бидејќи го смета Самоил за словенски македонски цар.
mkMајчин јазик на овој корисник е македонскиот.
sh Ovom korisniku hrvatskosrpski
je maternji jezik.
Овом кориснику српскохрватски
је матерњи језик.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
cu-3 Польѕєватель сь ѕѣло добрѣ глаголѥтъ ѩзъıкъ Словѣньскъıи.
la-2 Hic usor media latinitate contribuere potest.
8 Досега, осум статии напишани од овој корисник биле прогласени за Избрана статија.
Firefox Овој корисник придонесува користејќи Mozilla Firefox.
Нешто полично:
!е! две лепе девојке
(Наречје корисника јесте екавско.)
!ије!
!ije!
двије лијепе дјевојке
(Кориснику годи повремено јекање.)
!и!
!i!
дви липе дивојке
(Оставимо ово Звонку.)
Štr Копориписнипикопов гоповопорипи шапатроповепечкипи.
(Корисников говори шатровечки.)
Sk Ја зборам скопски кaо што си се збори у Скопје!
Корисникот го смета Косово за неоделив дел од Србија.
Óвō је Војводина Корисник је пореклом из Војводине.
Срп и чекан! Овој корисник е комунист или
марксист-ленинист.


Овој корисник е за социјална правда.
Немој ти мене ФИРОМ! Корисникот не верува дека Универзумот настанал во Бугарија.
Корисникот е приврзаник на панславизмот.


Корисникот е Скопјанец.
Корисникот студира или
студирал на ПМФ
.
Корисникот е математичар.


! Колегите го сметаат овој корисник за луд зашто од сите предмети најмногу време ѝ посветува на математичката анализа.
Овој корисник е асимилиран од Борг.
Отпорот е залуден.
Омилен цртан на корисникот е
Ну, погоди!.
Овој корисник е хетеросексуалец, но истовремено се залага за толеранција на сите останати сексуални ориентации.
Податотека:Coat of arms of the Republic of Macedonia 1991-2009.svg Корисникот е против промената на постојниот грб на Македонија.
Немој ти мене ФИРОМ! Корисникот се залага за употреба на уставното име на
Република Македонија.
Јас Корисник:brest, доделувам златна тегла ајвар за исклучителни придонеси на Македонската Википедија на Корисник:Filipgd.
17:44, 20 мај 2008 (UTC)]]
 • Од приложеното гледате дека е опседнат со кориснички кутии.
 • Приложено е некаде по кутиициве, ама овој корисник е математичар.
 • Татковина на овој корисник е Македонија. Тоа е единствената земја на светов која тој ја чувствува како своја, зашто:

Тамо зората греит душата
и с'нце светло зајдвит в гората.
Тамо дарбите природна сила
со с'та раскош ги растурила:

Бистро езеро, гледаш, белеит
или од ветар синотемнеит:
поле погледниш, или планина
-сегде Божева је хубавина.

Тамо по с'рце в кавал да свирам,
с'нце да зајдвит, ја да умирам!

 • Овој корисник е од мешано етничко потекло. Како таков целосно ја разбира потребата за меѓуетничка соработка, толеранција и разбирање. (Овај корисник је мешаног етничког порекла. Као такав он у целости разуме потребу за међуетничку сарадњу, толеранцију и споразумевање.)
 • Дел од срцето и љубовта на овој корисник лежат и подалеку на север, во Војводина, во Панонската рамнина. Таму всушност овој корисник увиде дека навистина разниликоста е богатство, а не проклетство:
 • Овој корисник го негува култот кон тамбурицата, тамбурашката музика, боемството и особено го почитува ликот и делото на Звонко Богдан.
 • Овој корисник знае дека балканската ракија во сите нејзини пројави е секако помалку штетна од популарните жестоки пијалаци, што северноатлантски, што источноевропски, ама исто така свесен е дека последиците од ваквото уживање се потешки.
 • Овој корисник, специјално, претпочита лоза наспроти шљивка.
 • Овој корисник го поддржува идеалот на панславизмот - блиска, искрена и братска соработка помеѓу словенските народи.
 • Овој корисник, и покрај сите претумбации кон крајот на минатиот век, искрено верува во југословенството. Затоа често знае да каже: živjelo bratstvo-jedinstvo naših naroda i narodnosti!
 • Овој корисник е почитувач на ликот и делото на маршалот Јосип Броз Тито - најголемиот син на југословенските народи.
 • Овој корисник се изјаснува како атеист, иако е крстен православен христијанин и длабоко ја почитува православната традиција, обичаи и култура на својот народ.
 • Овој корисник е комунист според идеолошко убедување. Тој верува дека социјална правда треба да се воспостави бескомпромисно и по секоја цена, зашто сите луѓе се родени еднакви и заслужуваат да бидат третирани како такви. Но, овој корисник не ги толерира ниту оправдува злоделата извршени од социјалистичките или било кои други влади, било кога, било каде, над било кого, заради било каква причина или во било чие име, но не прифаќа ниту демонизација на комунизмот како идеологија.
 • Овој корисник е роден у Скопје, а Бога ми он овде планира и да си остане. Си го сака негоиот роден град највише у свет, а поготово скопскиот дијалект (не, не шмизловскиот!). Што више, не веруе дека Скопјани се србомани, а најмалце дека зборат со српсконо „у“ (види ти кој од кого украл!). Обратно па, и на живци бре му идат оние шо кукаат за старо Скопје од пред шеестреќа, горди Дебармаалци и пар такви ствари. Он сматра дека бозата од Апче треба да стане заштитен знак на Скопјево, а можат и сам Апче (то ес негоата бозаџилница) да го стаат на грбот на градот, одма испод Калето.
 • Овој корисник знае што значи „се искачаше пред Ванила“, он знае: кај е бившото корзо, з брда, з дола ја познава прикаската за „Кермес“, коа се дотркалал првиот воз у Скопје, дека теснолинејката била вовче до Охрид, кај е Тетовска трошарина, кај е ЦеКа, кај е Скупи, дека Бардовци не е само лудница, што е тенекемаало и кај све по Скопје ги има, дека пред шеестреќа измеѓу Рузвелтова и Влае растеле зелки и лубеници, дека седумдес'друга у Скопје имало шаховска олимпијада, дека у скопско растат најбољите патлиџани у Македонија (па, значи и у свет)... Најважно, овој корисник знае дека негоиот град бил престолнина на државите на три различити народи: Македонци, Срби, Бугари.
 • Оповопој копориписнипик знапаепе дапа збопорупувапа шапантроповепечкипи! Запа жапал, оповопј јапазипик, ипилипи напачипин напа збопорупувапањепе, гопо попознапавапаапат сепе попомапалкупу лупуѓепе, апа опосопобепенопо млападипи! Дапа жипиепевепе шапантроповепечкипиопот!
Првите зборови коишто Константин Филозоф, наречен Свети Кирил, ги забележал на словенски јазик (од искони беше Словото и Словото беше во Бога и Бог беше Словото, евангелие според Јована, 1:1)

Статии за кои е добредојдена помош

уреди

Исто се и следниве: Шаблон:Математички полиња, Шаблон:Векторска анализа, Шаблон:Математички полиња 2

Остало

уреди
 • Да се прошири под итно:
 1. Мера (математика)
 • Да се создаде под итно:
 1. Простор (математика)