блокирани сте во период од 3 дена поради прекршување на 3RR правилото за статијата Бугарски владетели. Може да продолжите со уредување кога периодот на блокирање ќе истече, но ако продолжите на ист начин со вашето однесување ќе бидете блокирани подолго време без претходно предупредување. Ве молиме вашите контроверзни промени претходно дискутирајте ги на страницата за разговор со останатите уредувачи.--brest 16:39, 21 април 2008 (UTC)


Skopje University уреди

I posted this on your English page first, but it seems you are more often active in Macedonian Wikipedia, so I try it here
Dear Filipgd,
I have written the article de:Universität Skopje and put the photography [1], which I took when I was in Skopje in 2002, into the article. I´d be interested to know more about the interesting architecture of that building. Do you know who the architect was, when it was built, and which parts (faculties etc.) are in the building shown on the picture? Many thanks, 87.165.68.64 14:44, 27 декември 2007 (UTC) (de:Benutzer:Aspiriniks)

Ееееј уреди

Фала, Фичо. Среќна Нова година и божиќни празници и на тебе! И со подранување од четириесет и пет минути - среќна Стара нова година и василица! Да ти кажам и мене доста ми недостига Википедија. И - да не зборувам пред време - ама мислам дека за една недела активно се враќам назад. Имам обележано едно десетина статии од англиската Википедија што немав време да ги преведам минативе два месеци (многу, многу обврски) па ќе ги додадеме и нив. А покрај тоа си оставив и некои работи од технички карактер. А неделава ќе бидам само повремено тука, но ќе ме има. Уште еднаш фала на честитката за добредојде. --Виктор Јованоски 22:16, 13 јануари 2008 (UTC)

Dear Filipgd, how are you? I am wondering if somebody would be so kind to help me translate a short-stub version of two or three sentences of this article for the Македонски wikipedia? Thank you very much for any advice or help you could offer :) -Maria Marxist-Theory&Praxis 07:14, 14 јануари 2008 (UTC)

Македонци уреди

Каков е проблемот со уредувањето? --Мизиец 14:36, 23 јануари 2008 (UTC)

Не постои проблем... Твојата последна промена беше сосема непотребна. Јасно е дека во официјалниот бугарски попис од 2001. бројот на Македонци не се совпаѓа со бројот на Македонци според Красимир Канев. --Филип 16:04, 23 јануари 2008 (UTC)

Бугарски владетели уреди

Здраво, Фичо. Како си?

За промената: не знам точно што се случувало за време на моето отсуство, но некаде пред три-четири месеци, беше договорено со бугарските корисници да направиме исти табели за Бугарските владетели, така што ние, во белешка кај Самоил и неговите потомци, би ставиле дека според македонската и српската историографија е Македонец, а бугарите, би го направиле истото во нивната верзија. Само што - од не знам какви причини - кај нас, кога прв пат ја отворив статијата отсуствуваше целосно делот од Првата бугарска држава. Со цел да не го прекршам договорот - го вратив. Е кога го направив тоа - StanProg направи промена според која само некои (или во неговата верзија ‘некој‘) македонски и српски историчари тврдат дека Самоил е македонски цар. Потоа ти си ја направил промената по која повторно Самоил исчезнал од статијата.

Бидејќи работам на шаблони за држави и знамиња на држави (мислам дека е време да имаме некоја македонска верзија) само набрзина видов што се случило и ги вратив двете последни промени. Патем ја посетив бугарската статија и видов дека ниту Бугарите не играле фер - само во фуснота е ставено тврдењето на само македонските историчари дека Самоил е македонец. Затоа му пишав на StanProg да ја поправи бугарската статија и да не прави промени во македонската. Ако тоа не се случи, ќе ги избришиме Самоил и потомците од табелата.

Извини што избрзав со промената, но навистина само механички го направив тоа, без притоа да истражам што се случувало изминативе неколку месеци.

Поздрав, --Виктор Јованоски 16:49, 28 јануари 2008 (UTC)

Не те сфаќам погрешно, Фичо. Макар што токму сега начна нешто што постојано и мене ме плаши: јас навистина не знам како да постапувам со бугарските корисници (зашто знам дека тука се само за да вршат некаква пропаганда), а при тоа да не навредам никого. Само што и мене ми изгледа дека некои од моите интервенции може да изгледаат навистина навредливо токму за македонските корисници. Го одбрав овој начин (што ти, да бидам искрен, навистина добро го дефинираше со фразата на ти го - дај ми го), зашто и не гледам друг (на крајот на краиштата, НГТ треба да претставува подеднаква застапеност на сите ставови по едно исто прашање, без давање на каков и да е вредносен суд). Само, како што ми изгледа, не ми оди сосема добро во справувањето со спорови. Патем, ако имаш некој предлог, кажи го; само обиди се да не биде многу радикален. --Виктор Јованоски 19:22, 28 јануари 2008 (UTC)

Види, едно од решенијата - она во кое би било најнационалистички настроени - би можеле да го воведеме во пракса многу лесно: доволно е само да ги заштитиме статиите и самите да си одлучуваме што сакаме да правиме со нив (впрочем, токму тоа го прават најголем дел - да не речам сите - Википедии со статиите од ваков карактер). Само што мене не ми изгледа многу праведно да го направиме тоа - без разлика на тоа како се однесуваат другите Википедии. Зашто - да се изразам платоновски - да ја следиме идејата за НГТ, а не начинот на кој другите ја следат! Знам, знам - многу идеалистички. Но сега поважното: кога веќе зборуваме за администратори - си размислувал да се предложиш? Од мене би добил потполна поддршка. --Виктор Јованоски 21:24, 29 јануари 2008 (UTC)

Здраво Филип, види коментарот на администраторот Корисник:Brest ("има доволно факти наведено од Stanprog и треба да се направат соодветни измени"). Нема потреба од уредувачки воjни. Ако сметаш дека нешто не е добро, мораш да го дискутирааш во разговорот кон статиjата. Поздрав! --Мизиец 11:36, 16 април 2008 (UTC)
Како и да деjства, факт е дека Брест е администратор. Ако не е добар администратор, ке му се отсрануват администраторските права, но моментално е администратор и ти како и jас требе да се сообразуваме со решениjата му. Факт е исто така, дека сум дал премногу извори. --Мизиец 11:53, 16 април 2008 (UTC)
Види Филип, jас немам проблем со администраторите. Не се согласувам со многу нешта во македонската википедиjа, но ова не значи дека требе да крша принципите и правилата. Администраторот е администратор - добар или лош. Ти си човек, кoj што му е трудно да се сообразува со мислењето на другите, кое што е проблемот во овоj случаj. Ако имаш прблем со Брест, сборуваj со него, те молам да не вандализираш статиите. --Мизиец 15:41, 16 април 2008 (UTC)

79.125.135.165 уреди

Видов дека Брест пишал дека не го прекршил правилото, но мислам дека сепак го има три пати преправено ќ-то во ч. Блокиран е на три дена. Само се сомневам дека има повеќе кориснички сметки или динамичка IP адреса. Поздрав, --Виктор Јованоски 16:51, 4 февруари 2008 (UTC)

Признание за вашиот придонес уреди

 
Јас Корисник:brest, доделувам златна тегла ајвар за исклучителни придонеси на Македонската Википедија на Корисник:Filipgd.

Честитки, Филип за теглата ајвар (како само звучи реченицата вака напишана!). Мислам дека си еден од оние што најмногу ја заслужуваат. --Виктор Јованоски 18:18, 5 февруари 2008 (UTC)

Честитки и от мен! --Li4kata 14:30, 25 февруари 2008 (UTC)

Бугарски владетели уреди

Филип што я менуваш и навредуваш статията? Молам те да се сапрем со тае глупости, е време да се уреди еднаж статията. Види во сите другоезични статии. Ако има некаков проблем, речи го па да го изясним. Фала! --Li4kata 14:30, 25 февруари 2008 (UTC)

Не може македонски словенски цар да стои во статија за бугарски владетели --Филип 14:36, 25 февруари 2008 (UTC)
Сборувахме за ова со еден од администраторите и веке имаме согласие. Те молам да не вандализираш. --Мизиец 15:04, 25 февруари 2008 (UTC)
Спорот би било најдобро да го разрешите на соодветната страница за разговор за страницата Бугарски владетели. Колку што јас видов во статијата нема наведено никакви извори ни про ни контра ставовите кои ги застапувате. Бидејќи јас како администартор не сум бил инволвиран во случајов би ве замолил евентуално спорот прво да пробате да го разрешите со администраторот Виктор. Јас го задржувам правото како прва мерка да го применам 3R правилото за да спречам потенцијална уредувачка војна, но мислам дека Вие можете да го разрешие спорот на соодветната страница за разговор.--brest 16:27, 25 февруари 2008 (UTC)

3RRR, Свети Паисиj Хилендарски уреди

Без никаква расправа ја имате менувано статијата Свети Паисиj Хилендарски, а веќе го имате прекршено 3RRR правилото. Нека биде ова опомена пред блокирање.--brest 07:06, 27 февруари 2008 (UTC)

Споменица на моето прво блокирање на Википедија на мојот јазик уреди

Све што мојата маленкост направи во случајов е ова. Што? Го тргнав царот Самоил од листата на бугарски владетели. Изгледа некој одамна не бил во Охрид и Преспа. Тај неко нисам ја! --Филип 14:19, 16 април 2008 (UTC)


А изгледа некој не сфаќа дека ние немаме веќе законска обврска да кажуваме мудрости на јазикот на избраниот народ. Претеруваш. --Поречанец A? 21:58, 16 април 2008 (UTC)
Претерувам? Со што? ПС: ова е (моја) страница за разговор, а на неа може да се пишува не било кој јазик и писмо кои ги разбира тој што би требало да ги прочита. --Филип 04:53, 17 април 2008 (UTC)

Види што е шовинизам и размисли, а дека си србин е jасно на сите, наблегуваш изключиво на теориjата на српската пропаганда во Македониjа, без извори надвор РМ и Србиjа. Не дозволуваш друго мислене освен своето, вопреки многоброjните независни и надежни извори, кои сум дал. За тебе сите се глупи, и професорите од Кембридж, Оксфорт, Jеjл, Стаnфорд и овие од Москва, дори и некои од Белградскиот универзитет, кои што кажуват за комитопулите дека била бугарски владетели. --Мизиец 15:38, 17 април 2008 (UTC)

Само едно ке цитирам: "додека барем јас сум на мк.вики Самоил нема да биде заведен како бугарски цар". Нема полза да се сборува со тебе, ти си вандал, прекршуваш правилата на википедиjа, правилото за неутрална гледна точка, забрана од администратор, three times revert правилото..... Дали има некакви правила што не си ги скршил? Дали ако jас имав такви нарошуваньа немаше да ме банират? Се запрашаj дали си од помош со нешто на македонската википедиjа? --Мизиец 09:47, 18 април 2008 (UTC)
Samuil- Samuel- Samuelo- Slovensko latinsko ime,negoviot tatako majka i braka imaat makedonsko latinski iminja istotaka kako i Kliment-Klemente, crkvite so gi gradel Samuil i kliment sekako ja podržuvat Makedonskata kultura na osnova od antičko vreme. Crkavata vo Prespa ja posvetil na Ahil i gi pokoril bolgarite. Narečen e car nad Bugarite oti gi pokoril i oti se soprostavil na Grcite-Vizantincite!
DA SAMUIL e MAKEDONEC.--Makedonij 15:52, 8 септември 2008 (UTC)

Старословенски уреди

Здраво Филип. Гледам дека го разбираш старословенскиот јазик. Го знаеш ли името на en:Codex Zographensis (бугарси: Зографско четвероевангелие; руски: Зографское евангелие)? Мислам треба име во јазикот во кое е напишано евангелието. Поздрав Балканец Да? 08:36, 24 мај 2008 (UTC)

Добро, фала за помошта :). Балканец Да? 12:56, 25 мај 2008 (UTC)

Математика уреди

Здраво Филип, инаку со математика се занимавам чисто поради кеиф, инаку во основно и средно редовно одев на натпревари по математика, а еднаш во основно и по физика. Инаку ги поштувам многу сите математичари. Поздрав Кирил Симеоновски 14:19, 25 мај 2008 (UTC)

Dali ti si Makedonec ili ne? Ili možebi si od druga nacionalnost?--Makedonij 15:31, 8 септември 2008 (UTC)

Да, Македонец сум... --Филип 13:08, 9 септември 2008 (UTC)
Малце одмори очи тука :), :)! :)--Makedonij 16:11, 9 септември 2008 (UTC)
Šo vikaš Filipe, koji je sad simbol Makedonaca onaj kojeg ti želiš ili onaj za kog gori srce svakog Makedonaca?

A možda poznaješ i simbol Makedonaca u Srbiji, pogotovo onih koji žive u Vojvodini? Možda tebi i bolje odgovara da pričamo na ovom jeziku?

Bez zamerki?:)--Makedonij 22:49, 10 септември 2008 (UTC)

Мени можеш да причаш на којем год језику пожелиш, све док разумем и могу да ти одговорим. --Филип 16:02, 11 септември 2008 (UTC)

Dobro dali ti se soglasuvaš deka simbolot na Makedoncite e 16 krako sonce koje poradi pritisoci e smeneto vo osum krako a grbot na državata e zlaten lav, koj poradi pritisoci istotaka nee vmetnat kako grb na državata? Ako se soglasuvaš so ovaa togaš sporot e zvršen i možeš da preložiš da bide staveno kako simbol državnoto zname ,bez jaz da prečam. No daj vakava izjava togaš.--Makedonij 23:16, 11 септември 2008 (UTC)

Не се согласувам дека ѕвездата од Кутлеш е симбол на современите Македонци. На Античките Македонци - да, но бидејќи не верувам во етнички континуитет меѓу Античките и соверемените Македонци - сметам дека овој симбол не ја означува етничката и културната посебност на современите Македонци. Всушност, тука и е спорот, а не во симболот! Ти и некои други верувате во етничкиот континуитет од Антиката до денес (што е секако ваше право и убедување кое не можам ниту смеам да ги го оспорувам како ваш личен став), додека јас стојам на тоа дека современата македонска нација се самоосознава не порано од 19. век (кога впрочем и на Европа ѝ се случува националната преродба).
Што се однесува до шаблонот, јас го дадов своето мислење на јавно гласање. Сега треба да се затвори гласањето - па конечно да се стави некаков симбол. Кој - оној што ќе го избере мнозинството, кој и да е тој. Поздрав! --Филип 11:06, 14 септември 2008 (UTC)

Иницијатива уреди

Иницијатива
           Здраво, Filipgd!
Како што веќе можете да видите, се приближуваме кон бројот 20 000 статии и како резултат на тоа Ве информираме за следната иницијатива. Имено, дорбредојдени би биле Вашите уредувања за создавање нови статии според зададените стандарди на Википедија со што за кратко време би ја достигнале саканата цел. 20 000 статии ни се неопходни за започнување на Википедија:ВикиПроект Вести и за понатамошна успешна афирмација на македонскиот јазик и македонската Википедија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--MacedonianBoy (разговор) 18:55, 16 септември 2008 (UTC)

Здраво уреди

Па не знам баш за презаситеноста со второто (па да речеме и третото), но од тоа првото - не презаситеност, туку мегапрезаситеност. :-))) Поздрав, Boyan (разговор) 09:34, 22 септември 2008 (UTC)

Ова горе се однесува на ова:
Поздрав :-)) Boyan (разговор) 22:17, 23 септември 2008 (UTC)

Иницијатива 22,222 уреди

Иницијатива 22.222
         Здраво, Filipgd!
Голема благодарност за Вашите придонеси во остварувањето на бројката од 20 000 статии на Википедија на македонски јазик. Но, сепак тоа веќе е минато, а мора да се стремиме кон иднината, па затоа покрената е нова иницијатива, според која очекуваме бројот на статии на Википедија на македонски јазик да ја достигне бројката од 22 222 до крајот на оваа година. Во време кога македонската Википедија е под револууционерни промени, кога очекуваме започнува со работа и ВикиПроектот Рецензија кој ги дава насоките во оценување на квалитетот на статиите, од особено значење е да се постигне многу и во зголемување на бројот на статиите. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

--Kiril Simeonovski (разговор) 22:50, 9 ноември 2008 (UTC)

Иницијатива за квалитетни статии уреди

Иницијатива
           Здраво, Filipgd!
Сакам да Ви се заблагодарам за досегашната помош во остварувањето на целите на иницијативите на Википедија на македонски јазик. Инцијативата за квалитетни статии има за цел е новиот предизвик, кој бара подобрување на квалитетот на постоечките статии, правејќи ги поверодостојни и обемни за да го привлечат вниманието на читателот. Во функција е и ВикиПроектот Рецензија со рецензијата која овозможува ситни промени во статиите. За повеќе информации видете:Википедија:ВикиПроект Квалитетни статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:47, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива 25.000 уреди

Иницијатива
         Здраво, Filipgd!
Сакам да Ви се заблогадарам за големиот придонес во достигнувањето на бројката од 22 222 статии на Википедија на македонски јазик. Пред нас е нов предизвик, а тоа е постигнувањето на бројката од 25 000 статии. Имено, сакам да Ве повикам во интензивното уредување на нови статии, со што за краток период би ја достигнале и оваа бројка, со што би добиле енциклопедија, која во вистинско светло го афирмира македонскиот јазик. За повеќе информации видете: Википедија:ВикиПроект Нови статии Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 01:47, 13 декември 2008 (UTC)

Иницијатива за градови во Македонија уреди

Иницијатива за градови во Македонија
         Здраво, Filipgd!
Сакам да Ви се заблагодарам за Вашите скорешни придонеси и да Ве известам дека во рмките на ВикиПроектот Македонија се покренува иницијативата за подобрување на квалитетот и проширување на статиите за градовите во Република Македонија. За повеќе информации посетете ја листата на градови кои бараат промени, поделени по региони, ВикиПроектот Македонија, како и ВикиПроектот Географија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 20:34, 30 декември 2008 (UTC)


Иницијатива 2009-година на астрономијата уреди

Иницијатива
           Здраво, Filipgd!
Голема благодарност за Вашите придонеси во исполнувањето на целите на досегашните иницијативи. Како што веќе знаете 2009 е прогласена за меѓународна година на астрономијата, па затоа на Википедија на македонски јазик е покрената иницијатива за зголемување на бројот на статии поврзани со астрономијата, како и проширување на постоечките, создавање на нови портали, шаблони и инфокутии во тековната година. Во функција на оваа иницијатива е ВикиПроектот Астрономски објекти. Секој Ваш придонес е добредојден. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 14:16, 23 јануари 2009 (UTC)

Иницијатива 500 (избрани) статии уреди

Иницијатива 500 (избрани) статии
           Здраво, Filipgd!
Најпрвин сакам да Ви се заблагодарам за Вашите придонеси во остварувањето на целите на претходните иницијативи. Сакам да Ве известам дека на Википедија на македонски јазик се покренува иницијативата за уредување на 500 (избрани) статии, која ќе има за цел проширување на постоечките и уредување на нови квалитетни статии, кои без поголеми промени може да бидат избрани на Главната страница. Може да придонесувате со уредување на квалитетни статии од сите области. Подобрените квалитетни статии или новите квалитетни статии додадете ги во порталот со 500 статии. Порталот служи и како увид за тоа како напредуваме во остварувањето на целта, а е и помагало за полесен избор на избрана содржина. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:48, 1 февруари 2009 (UTC)

Викимедија Македонија уреди

Здраво. Ве известуваме дека во последните неколку месеци се трудиме да основаме здружение Викимедија Македонија, коешто ќе има за цел да ја промовира Википедија на македонски јазик и останатите Викимедија проекти. Доколку сте заинтересирани, додаете го Вашето корисничко име овде. Доколку немате отворено корисничка сметка на Мета, сторете го тоа и притоа внимавајте да биде идентична како на Википедија.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:54, 11 август 2009 (UTC)

Старомакедонски уреди

Здраво Фичо. Името на јазикот не е ништо ново, така се нарекува во македонските извори и во светските. Тоа е нормален назив, не знам што те чуди. А за текстот за „жешка дебата“ нема таква дебата никаде, освен во БГ каде едни си докажуваат дека се турци другите словени. Не е потребен тој дел. Поз--Никола Стоіаноски 17:20, 15 август 2009 (UTC)

Вики средба уреди

Здраво. Ве известуваме дека на 29 август, сабота, со почеток во 12:00 ќе се одржи Вики средба во трговскиот центар Ramstore во Скопје, на која главно ќе се разговара за здружението Викимедија Македонија, за чие основање сте заинтересирани. Ве поканувам да присуствувате да оваа средба, а Вашето присуство може да го потврдите овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:08, 24 август 2009 (UTC)

Здраво, Филип. ВикиПроектот веќе е готов, останува да се средат уште неколку работи, по што мислам дека може да започнеме со активирањето на нови корисници кои би уредувале. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:31, 10 септември 2009 (UTC)

Јас веќе започнав со уредување на страницата за потребни статии, па ќе продолжам и во наредните денови. Сепак, не знам дали ќе можам да ги додадам сите потребни статии. Затоа, ќе те замолам ако може да ја набљудуваш страницата и да вршиш дополнување, доколку истото е потребно. Проблем е и како да ги поделиме математичките полиња. Дали според шаблонот или според класичните поделби. Јас, сепак мислам дека е добро ова да се наведе со подточки (на пр. алгебра, па како подточка линеарна алгебра и како уште една подточка матрица). Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:34, 10 септември 2009 (UTC)

Листата не е завршена. Недостасуваат статии од областите: тригонометрија, аналитичка геометрија, комбинаторика, статистика, веројатност и математичка анализа. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:14, 25 септември 2009 (UTC)

Вики средба уреди

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:48, 28 јули 2010 (CEST)Одговори

Лидери по година уреди

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:35, 12 октомври 2010 (CEST)Одговори

10 години Википедија уреди

        Здраво, Filipgd!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла Кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:18, 13 јануари 2011 (CET)Одговори

Покана за Вики средба уреди

      Здраво, Filipgd!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:27, 4 јуни 2011 (CEST)Одговори