Опсада на Лисабон


Krstaski stit.jpg
Крстоносни војни
Krstaski stit.jpg
Портал:Крстоносни војни

Опсадата на Лисабон започнала на 1 јули и траела сè до 25 октомври 1147 година. Со овој поход, градот Лисабон конечно бил преземан од страна на Португалците и крстоносците од Маврите.

Опсада на Лисабон од Алфредо Роке Гамеиро