Надворешни односи на Македонија

Надворешни односи на Македонија се однесува на надворешната политика на Македонија. Дипломатската активност на државата започнала по прогласувањето на независноста. Првата држава која ја признала Македонија е Словенија во 1992 година.

Лого на Министерството за надворешни работи.

Билатерални односиУреди

ЕвропаУреди

ОкеанијаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Средна АмерикаУреди

НаводиУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди