Википедија:Список на администратори

Кратенки:
ВП:ЛА
ВП:ЛНА

Доколку имате потреба да контактирате некој администратор за

 • бришења,
 • враќање на бришења,
 • заштита на страници,
 • пријава на вандализам,
 • ... или примена на други администраторски алатки,

Ве молиме обратете се на огласната табла за администратори.

Доколку сакате да дискутирате за нешто директно со некој администратор, слободно може да пишете на соодветната разговорна страница. Администраторите кои немаат наведено електронска адреса може да бидат контактирани користејќи ја врската „е-пошта до овој корисник“ на левата страна на нивната корисничка или разговорна страница доколку и Вие сте се најавиле со електронска адреса. Администраторите може да бидат контактирани во вистинско време преку IRC, видете Википедија:Ирцање.

Моментно, на Википедија на македонски јазик има 12 администратори.

За да проверите дали овој список е обновен, проверете го дневникот на кориснички права.

Содржина:
Активни:
# - А - Б - В - Г - Д - Ѓ - Е - Ж - З - Ѕ - И - Ј - К - Л - Љ - М - Н - Њ - О - П - Р - С - Т - Ќ - У - Ф - Х - Ц - Ч - Џ - Ш
Полуактивни
Неактивни
Поранешни
Поврзано


Активни

уреди

Овие корисници работеле на Википедија во текот на последните неколку недели, иако тие може да хибернираат или да се зафатени со други активности во моментот.

 1. Bjankuloski06 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. Carshalton (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Ehrlich91 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 4. Kiril Simeonovski (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 5. M4r51n (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 6. MacedonianBoy (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 7. P.Nedelkovski (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 8. Raso mk (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 9. Виолетова (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 10. Инокентиј (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 11. Тиверополник (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Поранешни администратори

уреди
 1. Boyan (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 2. Brainmachine (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 3. Brest (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 4. FlavrSavr (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 5. guitardemon666 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 6. iNkubusse (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 7. Ivica83 (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 8. Misos (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 9. Wikimk (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 10. Виктор Јованоски (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)
 11. Комита (разговор · придонеси · блокирања · заштити · бришења · преместувања)

Поврзано

уреди