Архива 2005 - Архива 2006 - Архива 2007 - Архива 2008 - Архива 2009

bot flag request уреди

  • Види bot flag request, има двајца корисници кои чекаат на одобрување од бирократ.--brest (разговор) 12:18, 1 март 2010 (UTC)

Патролирање уреди

Здраво ФлаврСавр. Патролирањето е многу корисна работа за заштита од вандали и намерни зли уредувања што би ја олеснила работата на нашата Википедија. Колку што знам јас, само админи ја проверуваат статијата и ако е сè како шти треба статијата се зачувува. Така според таа новина има главна статија и работна статија. Секоја промена после патролирањето се зачувува во работната статија и админ оценува дали новите уредувања ќе одат во главната статија. Многу корисно би ни било ова, барем да го воведеме додека имаме среден број статии. Види тука.--Никола Стоіаноски 19:21, 9 април 2010 (UTC)

Одбивање за мк врска на ен.вики уреди

Еве ги резултатите од проценката во врска со барањето да не има како интервики на главната страница на ен.вики. Мене не ми е јасно зошто резултативе се такви, но ете, сега и втор админ, по извршени мерења и пребројувања, категорично не одби и според тоа што можам да го видам, не гледам кога во догледно време би фигурирале на главната на ен.вики. Ајде да го разгледаме проблемов таму и да видиме што да се прави. --Б. Јанкулоски (разговор) 09:25, 19 април 2010 (UTC)

  • Патем, Милош штотуку ме извести дека истиот тест се направи за ен.вики дава уште полоши резултати. --Б. Јанкулоски (разговор) 12:05, 19 април 2010 (UTC)

Вики средба уреди

Здраво. Ве известуваме дека на 4 август, со почеток во 19:00 во Пјаца Либерта, Скопје ќе се одржи Вики средба. Доколку сте во можност и сте заинтересирани да присуствувате Вашето присуство или евентуално отсуство може да го најавите овде. Доколку не сте присуствувале на некоја Вики средба и сакате да добиете повеќе информации, може да испратите порака на vikipedija@lists.softver.org.mk, по што навремено ќе добиете одговор со потребните информации. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:44, 28 јули 2010 (CEST)Одговори

Usurp request уреди

I was pointed here by a user at Meta. As bureaucrat could you please move Корисник:Rambo to Корисник:Rambo (usurped) so I can obtain the name "Rambo" as my account. I have the global account and here is confirmation of my en.wiki identity. Thanks, Rambo (en.wiki) 00:20, 6 октомври 2010 (CEST)Одговори

Sorry I wasn't clear enough. I mean rename "Rambo" to "Rambo (usurped)". Thanks, Rambo (en.wiki) 12:22, 6 октомври 2010 (CEST)Одговори
Thank you, Rambo (разговор) 19:53, 6 октомври 2010 (CEST)Одговори

Лидери по година уреди

Здраво. Со создавањето на ВикиПроектот Години, започна иницијативата за пополнување на статиите за години на Википедија на македнски јазик. Првата активност е пополнување на списоците за лидери на држави по години. Доколку сте заинтересирани да помогнете во извршувањето на оваа задача, може да се пријавите на страницата наменета за оваа активност, на која и може да дадете свој коментар. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:14, 12 октомври 2010 (CEST)Одговори

Оценувач уреди

FlavrSavr, бидејќи гледам дека ти си бирократ, ако може стави ме оценувач. Поздрав Stefan Milosevski (разговор) 11:14, 17 октомври 2010 (CEST)Одговори

Оценувач уреди

FlavrSavr како сум оценувач кога ми ја нема таа „кутија“ што ја има кај оценувачите за оценувањ на статии? Stefan Milosevski (разговор) 14:38, 17 октомври 2010 (CEST)Одговори

Благодарам уреди

Благодарам многу FlavrSavr, сега ја имам таа „кутија“ за оценување. Поздрав [[User:Stefan Milosevski|Стефан Милошевски]] <small>([[User talk:Stefan Milosevski|Сакаш да кажеш нешо???]])</small> (разговор) 18:22, 17 октомври 2010 (CEST)Одговори


Fundraising 2010_Translation & Localization уреди

 

Greetings FlavrSavr, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser as the liaison between the Macedonian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages and suggesting messages that would appeal to Macedonian readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. Schapman

Der russische Patriot → Русские идут! уреди

Hello. I have been renamed in the home ru-wiki. I want to change the current name in mk-wiki, but I have created accidentally the new account with this name (SUL-account is actived). Can you usurp this account and rename me? I have left on the discussion the confirmation about a usurpation. Der russische Patriot (разговор) 23:57, 8 ноември 2010 (CET)Одговори

10 години Википедија уреди

        Здраво, FlavrSavr!
Голема благодарност за Вашите придонеси на Википедија, која веќе 10 години е со нас и нуди слободен пристап кон слободното знаење. По тој повод, насекаде во светот ќе бидат организирани настани за прослава на овој јубилеј, а прослава ќе се одржи и во Скопје на 15 јануари 2010 година во кафе-барот Ла кања во Старата скопска чаршија. Повеќе информации за настанот може да добиете на страницата посветена на истиот. Во рамките на настанот ќе биде организирана и Вики средба, на која како и обично Вашето присуство може да го најавите на соодветната страница. Се надевам дека ќе присуствувате на оваа прослава и ќе се запознаете со многу останати корисници, кои придонесуваат за споделување на знаењето како и Вие.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 00:01, 13 јануари 2011 (CET)Одговори

Ок... нема зошто, за тоа е Вики...поздрав--Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 02:26, 28 јануари 2011 (CET)Одговори

TUSC token 9c7dfb7c82fd6f4716673cb31c988441 уреди

I am now proud owner of a TUSC account! --FlavrSavr (разговор) 15:24, 6 февруари 2011 (CET)Одговори

Здраво FlavrSavr, за што точно служи ова...--Тиверополник (разговор) 15:47, 6 февруари 2011 (CET)Одговори
Има повеќе алатки, јас сакам да ја искористам алатката за директно подигнување на слики од Flickr на Заедничката ризница, ама нешто не ми оди.... --FlavrSavr (разговор) 15:56, 6 февруари 2011 (CET)Одговори

Песна над песните уреди

  Статијата Песна над песните, која Вие ја предложивте, го доби статусот „избрана статија“. Доколку знаете некоја друга статија која ги задоволува критериумите, слободно предложете ја.

Честитки!--Kiril Simeonovski (разговор) 22:07, 27 февруари 2011 (CET)Одговори

прашање уреди

Само се прашував дали може да си го сменам името на мојата корисничка сметка во VasilC а притоа да се префрлат направените статии и уредувања што ги направив со 2z на VasilC? ова име е некако глупаво мислиш бот е...

Vasil123? уреди

Vasil123 ако може?

Фала!! уреди

Цар си!!

Прашање уреди

Еј а ова што се кандидирав за оценувачки права ќе се смени после името? зз --Vasil1234 (разговор) 16:50, 19 март 2011 (CET)Одговори

Покана за Вики средба уреди

      Здраво, FlavrSavr!
Сакам да Ве известам дека на 7 јуни 2011, во Скопје ќе се одржи Вики средба, па по тој повод Ве поканувам доколку сте во можност да присуствувате. Целта како и на секоја Вики средба е дружење и запознавање на корисниците кои постојано соработуваат уредувајќи на Википедија, како и дискутирање на теми поврзани и неповрзани со Википедија. Повеќе информации за средбата може да добиете на соодветната страница.

      Поздрав и успешна работа!

--Kiril Simeonovski (разговор) 03:06, 4 јуни 2011 (CEST)Одговори

Оценувач уреди

Здраво, како е? Ќе можеш да видиш, коментираш и евентуално гласаш за кандидатурата за оценувач на еден (веројатно) португалски корисник? Позз--Никола Стоіаноски 10:19, 21 јуни 2011 (CEST)Одговори

Mohamed ElGedawy → محمد الجداوي уреди

Hi, I want to change my name from: "Mohamed ElGedawy" to: "محمد الجداوي", Because i have changed my username on many wikipedias.--Mohamed ElGedawy (разговор) 09:23, 14 август 2011 (CEST)Одговори

Делчевологија уреди

Прочитај ја книгата Гоце Делчев и неговото време па менувај го насловот... Не е --Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 14:06, 13 септември 2011 (CEST)коректно од тебе не почитуваш извор...Одговори

Далчо е во право. Доколку се побара дури и на Google Books, ќе се најдат резултати за употреба на поимот „делчевологија“. Сметам дека страницата треба да се врати со стариот наслов. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:31, 13 септември 2011 (CEST)Одговори
А зошто не го дискутираме ова каде што треба, на страницата за разговор на соодветната статија? Јас поставив дискусија уште од пред извесно време... --FlavrSavr (разговор) 15:18, 13 септември 2011 (CEST)Одговори

Јас се извинувам ако навредив некого... Сега видов на страницата за разговор... не знаев... Не станува забор за оргинално истражување страницата е создадена според Полјански и неговите видувања кој се прифатени од историчарите види Jugoslovenski istorijski časopis, Volume 11. Не сакам да го тупам само мало објаснување... Факт е дека не постои официјална катедра со назив Делчевологија, меѓутоа може да се каже, ако се земат во предвид големиот број објавените трудови и материјали, дека неофицијално или неформално постои Делчевологија. Покојниот професор Димитар Димески кој предаваше историја на македонскиот народ, меѓутоа слободно може да се каже дека негова специјалност беше Гоце Делчев, тој објави повеќе научни труда и дури седум биграфии за Гоце... меѓу другото Полјански објави повќе томна едиција Гоце Делчев (I-VI, Култура, Скопје, 1972)... За ниеден друг македонски деец не се објавени толку книги м материјали како за Гоце... Уште еднаш се извинувам за задоценетото објаснување... поздрав--Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 17:23, 13 септември 2011 (CEST)Одговори

Далчо, не сум навреден, само не ми е јасно зошто оваа дискусија не се води на страницата за разговор на статијата? --FlavrSavr (разговор) 22:33, 19 септември 2011 (CEST)Одговори

Статии за сателити од програмата Космос уреди

Здраво. Не знам зошто ми ги посочуваш заклучоците за пренасочувачките статии, кога и онака нивниот број не влијае на вкупниот број на статии. Ајде, знам дека е да се избрише нешто од статиите за годините, но мислам дека овие педесетина статии кои преостануваат дури е и тешко реално да се уредат за еден цел ден кој преостанува. Сосема очекувано е да има застој, бидејќи постои обид да се воведе и гласање на јубилејна статија, што пак бара уредување барем на една доста обемна и квалитетна статија на денот на надминување на бројката. Сега мислам дека најважно е да се наведат предлози за јубилејно лого, при што не е на домет да има повеќе, кои може да ги менуваме на неколку денови. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:57, 30 септември 2011 (CEST)Одговори

Јубилејна статија уреди

Здраво. Откако веќе го ндминавме бројот од 50.000 статии, мислам дека би било добро да воведеме јубилејна статија, која ќе го означи трудот вложен кон надминување на одреден број на статии. Вашето учество е добредојдено во дискусијата на страницата за идеи, каде што е изнесен предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:31, 2 октомври 2011 (CEST)Одговори

Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 година уреди

Изготвен е предлог „Програмски план на Викимедија Македонија за 2012 година“. Оваа година би сакале да ги вклучиме и членовите на вики заедницата и јавноста во процедурата на усвојување на програмскиот план, со јавно изложување на работната верзија на овие планови неколку месеци пред годишното собрание на Викимедија Македонија, кое ќе се одржи во втората половина на месец декември 2011 година. Сите заинтересирани имаат можност да дебатираат околу предлог целите. Како еден од активните корисници на Википедија ве повикувам да дадете свој придонес. Поздрав. --brest (разговор) 14:52, 19 октомври 2011 (CEST)Одговори

Јубилејна статија уреди

Здраво. Не сакам да бидам здодевен, но мислам дека е добро барем ако ништо друго да го одбележиме јубилејот со гласање за јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:53, 26 октомври 2011 (CEST)Одговори

Наградени сте! уреди

  Награда за активизам
Ова е признание за работата која ја вршиш во промовирањето на Википедија и Викимедија, особено за одржувањето на социјалните мрежи, како и за сите организаторски обврски кои ги извршуваш во ВМ МК. Поздрав! Brainmachine (разговор) 00:39, 1 ноември 2011 (CET)Одговори

Технички подобрувања на Википедија на македонски јазик уреди

Здраво. На селската чешма предложив неколку технички подобрувања, кои мислам дека ќе го подобрат квалитетот на Википедија на македонски јазик. Мислам дека е многу важно, па затоа Ве повикувам на дискусија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:54, 10 декември 2011 (CET)Одговори

Гласање за јубилејна статија уреди

Здраво. Мало потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:27, 11 декември 2011 (CET)Одговори

Bernays Propaganda уреди

Здраво Цобе. Создадов статија за музичката група „Bernays Propaganda“, но ми недостасуваат некои основни податоци за групата. Пронајдов нешто, но од социјалните мрежи, што не го сметам за веродостоен извор. Ти се обраќам тебе, претпоставувајќи дека имаш повеќе податоци од поверодостојни извори и би можел да се вклучиш во збогатувањето на статијата. Поздрав и среќни и весели празници!--Kiril Simeonovski (разговор) 17:02, 31 декември 2011 (CET)Одговори

Јубилејна статија уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Се надевам дека и овој пат ќе избереме статија со занимлива содржина. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:08, 31 јануари 2012 (CET)Одговори

ВикиПроект Одржување (ВП:ОД) уреди

 

(ова е известување за сите администратори и поактивни корисници)

Здраво! Јас ја собрав работата која што треба рутински да се врши за одржување на Википедија и ја поделив во 1)секојдневни, 2)неделни и 3)долгорочни задачи. На ВП:ОД има детален алгоритам којшто секој може да го следи ако сака да се приклучи во работата. Целта ми беше да воведам систематски начин на одржување кој ќе ни помогне правилно да ја фокусираме работата. Овде има врски до страници кои помагаат во одржувањето, плус некои корисни шаблони.

Исто така, за поискусните корисници, го создадов овој многу корисен шаблон: {{Вики-Одржување}} кој ги има собрано сите задачи, врски и шаблони на кратко. Тој шаблон можеш да го ставиш на твојата корисничка страница или некаде во корисничкиот простор за редовно да имаш пристап до овие задачи (види ја документацијата на шаблонот за параметрите).

Поздрав, и се надевам дека ова ќе ни користи и дека ќе ја олесни работата. --Brainmachine (разговор) 16:14, 1 април 2012 (CEST)Одговори

Барање за бот статус уреди

Please review this bot proposal.

Солидарност кон Википедија на руски јазик уреди

Здраво. Википедија на руски јазик денес нее достапна, како знак на штрајк од страна на нејзините корисници кон сослушувањето во врска со предлог-измените во „Законот за информации на Русија“. По тој повод се собираат потписи во знак на подршка и солидарност со ставот на колегите од Википедија на руски јазик. Вашата солидарност може да ја искажете овде. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:03, 10 јули 2012 (CEST)Одговори


Hello. I'm sorry if this is not the right place to request it, but I request renaming my following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot
  • Confirmation link: [1]
  • Reason: Privacy reasons

Thanks in advance.--M.Gedawy 14:47, 15 јули 2012 (CEST)Одговори

Јубилејна статија уреди

Здраво. Известување дека во тек е гласањето за избор на јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 12:30, 20 јули 2012 (CEST)Одговори

Јубилејна статија уреди

Здраво. Потсетување дека е во тек гласањето за јубилејна статија. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 17:02, 18 септември 2012 (CEST)Одговори

Поздрав уреди

Здраво Слободан. Првпат ти се обраќам по препорака на Бојан. Пред два дена по мое барање ми беше сменето корисничкото име од Digor во Maverick, но после промената не можам да се логирам. Веројатно е променета и лозинката, па затоа ако можеш да ми ја пратиш на мојот мејл igor.dimov@ymail.com би ти бил многу благодарен. Инаку сум еден и поновите членови на проектов и планирам активно да се вклучам во уредување на статиите. Пријатно и се слушаме во некоја наредна прилика.--37.25.81.109 (разговор) 17:46, 27 септември 2012 (CEST)Одговори


Оценувачки права уреди

Бидејќи мојата кандидатура за оценувачки статус беше успешна, сакам само да те потсетам да ми ги доделиш правата. Поздрав Carshalton (разговор 09:45, 12 март 2013 (CET))Одговори

Forced user renames coming soon for SUL уреди

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 18:53, 3 мај 2013 (CEST)Одговори

Forced user renames coming soon for SUL уреди

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 18:53, 3 мај 2013 (CEST)Одговори

Ваше мислење уреди

Здраво FlavrSavr. Сакам да ве замолам да се изјасните по повод дискусијата и предлог-решенијата „арбитража“ или „одземање администраторски права“ (или кое било друго решение за надминување на спорот) на корисникот Brest. Дискусијата е водена тука.--Никола Стоіаноски 18:05, 15 мај 2013 (CEST)Одговори

Конкурс за фотографија уреди

Здраво Слободан, дали ќе сакаш да пишеш свое мислење (ти се чини корисно или не) околу конкурсот за фотографија на споменици во Македонија. На селска чешма ја отворив темата - линк. Поздрав --Виолетова (разговор) 15:47, 2 август 2013 (CEST)Одговори

An important message about renaming users уреди

Dear FlavrSavr, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 20:24, 25 август 2014 (CEST)Одговори

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Селска чешма уреди

Здраво Цобе, мислев дека тоа што те спомнав на Селска чешма, ќе ти дадеше можност да ја видиш дискусијата за темава која ја отворив во врска со употреба на малцинските јазици во статии на села во Македонија. Додека не го решиме прашањето, бидејќи не е само Агино Село во прашање, не го враќај албанскиот назив, и би било убаво да се вклучат сите корисници, кои сакаат да дадат мислење на темата. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 22:57, 28 мај 2016 (CEST)Одговори

Сашо Мијалков уреди

Здраво Цобе. Не знам дали убаво го погледна уредувањето кон коешто го врати моето, но барем ти си искусен корисник и знаеш дека името како прв збор во биографска статија не смее да води некаде. Искрено, не знам зошто е значајно името Сашо. Ако тргнеме да го правиме истото со сите биографски статии, кој знае каде ќе ни биде крајот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:35, 31 јануари 2017 (CET)Одговори

P.S. Освен тоа, не е многу тешко да се провери и докаже (не)вистинитоста на она за коешто се бара факт, така што не ја гледам потребата шаблонот да стои до оспореното тврдење коешто во инфокутијата било повеќе од четири години. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:45, 31 јануари 2017 (CET)Одговори

Оваа дискусија треба да продолжи на соодветната страница за разговор. :) --FlavrSavr (разговор) 22:57, 31 јануари 2017 (CET)Одговори

Уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“ уреди

Во тек е спроведувањето на меѓународниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2017“, кој учествуваат мноштво земји од Средна и Источна Европа, за чии земји недостигаат бројни статии на Википедија на македонски јазик. Помогни и приклучи се во спроведувањето на овој уредувачки натпревар со пишување на дел од предложените статии од самите организатори, со што значително би се подобрил квалитетот на самата Википедија. За натпреварот се обезбедени награди. Прочитајте ја самата проектна страница, а за сите прашања стојам на располагање. Поздрав, Ehrlich91

Упад во Собрание уреди

Здраво Слободан. Ако имаш време, може да ја прочиташ статијата „Упад во Собранието на Македонија (2017)“ која јас ја напишав и да дадеш мислење каде може да се подобри? На страницата за разговор има барање да се тргне делот со пресот на Дамјан Манчевски, па би било добро и тоа прашање да се разреши. Поздрав.--Retrohead (разговор) 09:47, 10 мај 2017 (CEST)Одговори

Помогнете да се зголеми квалитетот на нашата Википедија уреди

Здраво, од 25 септември (утре) започнува нов уредувачки натпревар насочен кон зголемување на општиот квалитет на нашата Википедија преку подобрување и средување на сите можни статии кои се обележани со посебни шаблони за средување. Помогнете да го зголемиме квалитетот на нашата Википедија. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија подобрена во текот на натпреварот, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 15:52, 24 септември 2017 (CEST)Одговори

Уредувачки натпревар за вулкани уреди

Здраво, во текот на целиот декември се одржува уредувачки натпревар насочен кон пишување статии за вулкани од сите земји во светот, со што би се зголемил опфатот на нашата Википедија на оваа тема. За најдобрите тројца уредници, како и за најдобрата статија и за оној кој ќе напише најмногу статии за вулкани од различни земји, обезбедени се награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. --MediaWiki message delivery (разговор) 18:11, 4 декември 2017 (CET)Одговори

1000 статии што секоја Википедија мора да ги има уреди

Здраво, во текот на од 5 февруари до 4 март ќе се уредувачки натпревар со цел создавање и подобрување на статии на тема „1000 статии што секоја Википедија мора да ги има“. Според овој критериум, македонската Википедија се наоѓа на 37. место и целта на натпреварот е да го подигнеме квалитетот на нашата Википедија, создавајќи и подобрувајќи статии кои се оценети како неопходни од целокупната заедница. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:54, 31 јануари 2018 (CET)Одговори

Почеток на регионалниот натпревар СИЕ Пролет 2018 уреди

Здраво, во текот од 21 март до 31 мај ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2018“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 22:14, 19 март 2018 (CET)Одговори

Земете учество во натпреварот за средување на статии на нашата Википедија уреди

Здраво, еден месец со почеток од 1 септември ќе трае уредувачкиот натпревар „Временски периоди“, чија цел е да се средат илјадниците постоечки статии поврзани со години, векови, години во области и слично. За натпреварот се обезбедени и награди. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија. --MediaWiki message delivery (разговор) 21:00, 2 септември 2018 (CEST)Одговори

Регионален натпревар СИЕ Пролет 2019 уреди

Здраво, во периодот од 21 март до 20 април ќе се одржува регионалниот уредувачки натпревар „СИЕ Пролет 2019“, во кој учествуваат заедници од цела Средна и Источна Европа, со цел создавање и подобрување на статии од сите тие заедници по однапред предложени списоци. Се разбира, дозволено е и пишување статии надвор од предложените списоци на заедниците. Обезбедени се награди за најдобрите тројца, како и за други категории. Прочитајте ја проектната страница за натпреварот и земете учество. Вклучи се и заедно да ја подобриме македонската Википедија.

Администратор уреди

Здраво, сакам те известам дека имам поднесено предлог за одземање на статусот „администратор“, кој го поседуваш моментално, поради неактивност во извршување на администраторските работи, што нема никакви врска со твоите уредувања. Улогата на администратор е одговорност, а не привилегија. Доколку не се согласуваш со предлогот, кој се разбира треба да го одобри и самата заедница, приклучи се на дискусијата на следната страница. --Ehrlich91 (разговор) 21:35, 5 јули 2020 (CEST)Одговори