Помош за ОТРС на Wikimedia.Commons Уреди

Pochituvan Wikimk, od Wikimedia Commons gledam deka site fotki na Igor Janev ke bidat izbrishani. Ima li nachin edna fotog. da dobie OTRS. Mnogu pozdrav i pochit.

Deleted pages Уреди

Hello.
Why did you delete pages (1, 2)? --Wurzel91 (разговор) 17:38, 20 октомври 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Yes. By mistake. Now it is OK. Thanks for pointing out. Regards, Wikimk (разговор) 17:54, 20 октомври 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Уредувачки маратон Уреди

Здраво, со задоволство Ве повикуваме на првиот уредувачки маратон организиран на тема „Земјите на Олимписките игри“ од страна на здружението „Споделено знаење“ составено од Википедијанци и насочено кон развивање на Википедија на македонски јазик. Маратонот ќе се одржи на 6 декември 2014 година (сабота) во интернет-кафулето „Хазард“ (види карта) со почеток од 13:00 часот, кој е предвидено да трае околу три часа. Повелете на дружба со останатите Википедијанци и заедничко уредување статии и збогатување на нашата Википедија. Поздрав--Ehrlich91 (разговор) 17:47, 30 ноември 2014 (CET)Одговори[одговори]

Бугарски ставови Уреди

Од кога стана Бугарин, па почна да ги коригираш? Jingiby (разговор) 19:48, 28 август 2016 (CEST)Одговори[одговори]

Самоубиство Уреди

Здраво Игор. Сакам да Ве известам дека Вашето уредување во статијата Самоубиство го вратив поради следните две причини. Прво, статијата е избрана, така што не може уште да е добра. Второ, зборот „вирален“ не е стандарден и како таков не се среќава во речникот на македонскиот јазик. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 09:06, 17 декември 2018 (CET)Одговори[одговори]

Здраво Игор. Статијата не е избрана поради тоа што јас сакам да биде, туку поради тоа што така одлучи заедницата, а во претходниот коментар дури и додадов врска до страницата на номинацијата (навистина е чудно што и Вие имате гласано). Ако сметате дека истата не го заслужува овој статус, тогаш слободно предложете ја за ревизија. Во врска со употребата на зборот „вирален“, најслично значење има зборот „вирусен“ (Правописен речник на македонскиот литературен јазик, 1999: 45). Сепак, со оглед на тоа што статијата се чини дека е преведена од англиски јазик, каде што не се споменува „вирусен“ или „штетен“, таквиот епитет го отстранив од статијата. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:45, 17 декември 2018 (CET)Одговори[одговори]

Администратор Уреди

Здраво, сакам те известам дека имам поднесено предлог за одземање на статусот „администратор“, кој го поседуваш моментално, поради неактивност во извршување на администраторските работи, што нема никакви врска со твоите уредувања. Улогата на администратор е одговорност, а не привилегија. Доколку не се согласуваш со предлогот, кој се разбира треба да го одобри и самата заедница, приклучи се на дискусијата на следната страница. --Ehrlich91 (разговор) 21:36, 5 јули 2020 (CEST)Одговори[одговори]

Invitation to Rejoin the Healthcare Translation Task Force Уреди

 

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)

  - ѕвезда за неуморниот уредувач - Виолетова (разговор) 17:18, 28 септември 2023 (CEST)Одговори[одговори]