Википедија:ВикиПроект Јазик

За ВикиПроект Іазик
Кратенки:
ВП:ЈАЗИК

ВикиПроект Јазик и членовите што активно учествуваат во него имаат задедени неколку цели. Основните цели кон кои се тежнее да се постигнат се:

  • Создавање на статии поврзани со јазици,
  • Подобрување на веќе постоечки статии поврзани со јазици и лингвистика,
  • Потикнување на интересот кај корисниците за јазиците и лингвистиката,
  • Детални објаснување и претставување на системите за пишување, лингвистиката и историскиот развој на јазиците.

Ако сте заинтересирани да се вклучите во овој проект, слободно дадете ги своите коментари на страницата за разговор за овој проект, станете активен член на проектниот тим или едноставно дадете придонес во уредувањето на статиите и информациите од оваа област.

Учесници уреди

Видете: Список на учесници

Ако сакате да се приклучите на проектот, слободно ставете го вашето име на Списокот на учесници!

Исто така, учесниците кои сакаат да покажат поддршка за овој проект, можат слободно да ја додадат предлошката {{Корисник ВикиПроект Јазик}} на нивните кориснички страници.


Помош за корисниците и членовите уреди