Разговор за Википедија:ВикиПроект Јазик

Тековни разговори

Секоја предлог, сугестија или коментар за ВикиПроектот Јазик ве молиме оставете го тука. Ви благодарам --MacedonianBoy 23:45, 1 август 2008 (UTC)

ИницијативаУреди

Иницијатива
           Здраво, ВикиПроект Јазик!
Како што веќе можете да видите, се приближуваме кон бројот 20 000 статии и како резултат на тоа Ве информираме за следната иницијатива. Имено, дорбредојдени би биле Вашите уредувања за создавање нови статии според зададените стандарди на Википедија со што за кратко време би ја достигнале саканата цел. 20 000 статии ни се неопходни за започнување на Википедија:ВикиПроект Вести и за понатамошна успешна афирмација на македонскиот јазик и македонската Википедија. Се надевам дека активно ќе учествувате во оваа иницијатива и ќе помогнете за достигнување на посакуваните цели,

      Поздрав и успешна работа!

 ОкВи благодариме за Вашите придонеси во остварувањето на целите на иницијативата.

-- MacedonianBoy  Oui? 18:06, 17 септември 2008 (UTC)

en:Languages in censusesУреди

I invite you to help write this article.--Kaiyr (разговор) 17:07, 5 август 2014 (CEST)

Мапа на јазициУреди

Јас ќе се стави на располагање на оваа категорија, која вклучува јазична мапи. Во оваа категорија можете да ги најдете мапи на јазици од сите континенти, ги исполнува сите критериуми за боја униформност.

commons:Category:Linguistic maps of single language

Ви благодарам.--Fobos92 (разговор) 22:46, 23 септември 2014 (CEST)

Назад на проектната страница „ВикиПроект Јазик“.