Википедија:ВикиПроект Јазик/Водичи за стилот

Почитувани! Според правилата на Википедија на македонски јазик и според правилата на ВикИпроект Јазик, задолжително е користење на македонски литаературен јазик и неговото кирилични писмо. Сите уредувања треба да бидат со енциклопедиска содржина и со неутрална гледна точка. При креирање на нови статии внимавајте на:

  • задолжително вметнување на соодветен никулец ако статијата е никулец,
  • задолжително вметнуваше на Шаблон:ВПЈ на страните за разговор на соодветната статија од областа на лингвистиката,
  • задолжително вметнување на соодветна инфокутија и соодвбетни категориии за јазикот што се пишува или за соодветната јазична тема.

Ви благодарам, --MacedonianBoy 10:38, 20 август 2008 (UTC)