Википедија:ВикиПроект Години

ВикиПроектот Рецензија е создаден со цел да овозможи организиран начин на пополнување и одржување на статиите поврзани со временски периоди (години, декади, векови и милениуми), како и упатства и насоки во извршувањето на таа работа.

Ако сте заинтересирани да се вклучите во работата на проектот, слободно додадете го Вашето име во списокот на учесници. Доколку сакате нешто да предложите слободно користете ја страницата за разговор.

УчеснициУреди

Nuvola apps kdmconfig.png Ако сакате да се приклучите на проектот, слободно додадете го вашето име на списокот на учесници!

Исто така, учесниците и другите википедијанци кои сакаат да покажат поддршка за овој проект, можат слободно да ја додадат предлошката {{Корисник ВикиПроект Години}} на нивните кориснички страници.

ЦелиУреди

  • пополнување на статиите за временските периоди со соодветни податоци;
  • одржување на содржината на статиите;
  • разгледување на можности и создавање на статии во одредени области;
  • уредување на портали поврзани со временските периоди (Видете Википедија:ВикиПроект Портали);
  • создавање на нови категории;
  • создавање на нови предлошки.

АктивностиУреди

Списоци на лидери на држави по годиниУреди

ПредлошкиУреди

Puzzle A.png

  • {{Корисник ВикиПроект Години}} - предлошка за учесници во проектот, којшто секој учесник на проектот може да го додаде на својата корисничка страница.