Википедија:Викисредба

(Пренасочено од Википедија:Вики средба)
Викисредба

Википедијанци на средба по повод прославата на 10 години од постоењето на Википедија
Викисредби
2020
XLVIII

2019
XLVII

2018
XLVI

2017
XLV

2014
XLIII  • XLIV

2013
XXXVIII  • XXXIX  • XL  • XLI  • XLII

2012
XXV  • XXVI  • XXVII  • XXVIII  • XXIX  • XXX  • XXXI  • XXXII  • XXXIII  • XXXIV  • XXXV • XXXV • XXXV  • XXXVI  • XXXVII

2011
XXI  • XXII • XXII  • XXIII  • XXIV  • XXV

2010
XVI  • XVII  • XVIII  • XIX  • XX

2009
IV  • V  • VI  • VII  • VIII  • IX  • X  • XI  • XII  • XIII  • XIV • XIV  • XV

2008
III • III

2007
II

2006
I

Викисредба — средба на википедијанците во вистинскиот живот, којашто има за цел нивно лично запознавање и дружење. Ваквите средби се корисни за разгледување на предлози, осмислување на проекти и постигнување на договор во врска со важни прашања за заедницата, но во најголем број случаи завршуваат со разговори на теми кои не се поврзани со Википедија. Викисредби се одржуваат во голем број градови и земји низ светот, главно во места каде што има активни корисници на викимедиините проекти.