Википедија:Солидарност со штрајкот на корисниците на Википедија на руски јазик

Приказ на изгледот на главната страница на Википедија на руски јазик на 10 јули 2012 година

На Википедија на руски јазик сите содржини се скриени како знак на протест на заедницата на руски википедијанци кон второто сослушување на предлогот за измени на „Законот за информации“ од страна на Државната дума, со кои ќе овозможи формирање на списоци на забранети страници и IP-адреси до кои ќе биде целосно забранет пристапот и ќе создадат основа за вистинска цензура на Интернетот во Русија, а меѓудругото и кон Википедија на руски јазик.

Оваа страница служи за искажување на солидарност кон штрајкот на корисниците на Википедија на руски јазик, на која својот потпис може да го остави секој оној кој го поддржува овој штрајк.

Повеќе информации

Потписи уреди

 1. --Kiril Simeonovski (разговор) 16:45, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 2. --brest (разговор) 17:02, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 3. --Тиверополник (разговор) 17:03, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 4. Tomica (разговор) 17:24, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 5. --Никола Стоіаноски 17:53, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 6. --Brainmachine (разговор) 18:12, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 7. --Denis BGRUS (разговор) 18:54, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 8. --Развигор (разговор) 19:13, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 9. --Подпоручикъ (разговор) 19:43, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 10. --KnifeMKD (разговор) 19:45, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 11. -- МартинПетковски (разговор) 20:07, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 12. --Ehrlich91 (разговор) 20:21, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 13. --Buli (разговор) 20:25, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 14. --Kekev (разговор) 22:12, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 15. ---Velo Vrbata (разговор) 23:22, 10 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 16. -- Константин Исаковски
 17. --Б. Јанкулоски (разговор) 00:49, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 18. --Васил Ч. (разговор) 01:10, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 19. --Jivesh boodhun (разговор) 07:14, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 20. --Р ашо  08:20, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 21. --Модернист (разговор) 09:55, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 22. --FlavrSavr (разговор) 10:48, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 23. --Targovishtenec bg (разговор) 12:58, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 24. --nesoman (разговор) 13:36, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 25. -- AStyle (разговор) 15:24, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 26. --Lady Jefferson (разговор) 16:17, 11 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 27. --Zdravko
 28. --FilipVtori 00:31, 12 јули 2012 (CET)Одговори[одговори]
 29. iNkubusse A? 02:09, 14 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 30. --Carshalton (разговор) 23:55, 14 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 31. -- Бојан имаш за кажување? 00:10, 15 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 32. -- [[Корисник:--Ilija.milcinoski (разговор) 12:37, 20 јули 2012 (CEST)]]Одговори[одговори]
 33. --M4r51n (разговор) 12:40, 20 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]
 34. --Марио Шаревски - Македонец (разговор) 13:25, 20 јули 2012 (CEST)Одговори[одговори]