Предлошка:Вики-Одржување

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Оваа предлошка ги собира сите корисни врски и предлошки кои се потребни за рутинското одржување на Википедија. За повеќе информации (особено ако не сте добро запознаени со целиот процес), видете ги деталните упатства на ВП:ОД.

Предлошкава е наменета за ставање во корисничкиот простор (на пример, корисничката страница) на учесниците во ВикиПроект Одржување, за да им биде при рака во секој момент. Наместо

{{Вики-Одржување}}

можете да ја вклучите предлошкава и преку

{{ВП:ОД}}.

Исто така, можете автоматски да го пополните полето (вашето корисничко име) во предлошките, со тоа што ќе ја употребите предлошкава на овој начин:

{{Вики-Одржување|КорисничкоИме}}. Ова ќе го олесни користењето на предлошките, бидејќи нема да морате да си го пишувате името во нив при секое користење.

Ако дополнително сакате постојано да биде отворена предлошките, употребете го параметарот state, на овој начин:

{{Вики-Одржување|КорисничкоИме|state=show}}